Обсъдиха възможността в повече бургаски училища да се изучава японски език

Обсъдиха възможността в повече бургаски училища да се изучава японски език - E-Burgas.com

Кметът на Бургас Димитър Николон прие днес посланика на Япония у нас Н. Пр. Нарахира Хироши. Това е първата визита на дипломата в града.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за изучаване на японски език в повече бургаски училища. Непосредствено преди ковид кризата стартира първата инициатива в тази посока, но, поради ограниченията, проектът започна онлайн само в 2 бургаски гимназия – АЕГ „Гео Милев“ и Професионална гимназия по компютърно обучение и иновации.

Обсъдени бяха възможностите за партньорства в различни сфери на икономиката, технологиите, туризма и културата. Кметът Николов представи и най-големите проекти, които са приоритетни за осъществяване. Сред акцентите бе изграждането на детска болница в Бургас.

Свързани статии
Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово Откриха новия учебен корпус и физкултурен салон на най-старото бургаско училище (Снимки) Коджакафалията подари на учениците си Център за космически изследвания за рождения си ден (Снимки) Близо 300 деца прекрачиха прага на науката за първи път в Несебър Криза на класни стаи в Сарафово, частна къща поема ученици Пожар лумна в пловдивско училище, персоналът се самоевакуира Община Бургас търси да назначи училищни лекари Връщат изкуството и културата в учебната програма като равноправни часове IT гимназията в Бургас обяви нови специалности и очаква близо 200 ученици (видео) Ще изграждат нов корпус към училището в Сарафово
Тагове
училище японски
Коментари

Още от последните новини