Красимир Вълчев: При завръщането на учениците в клас може да има недостиг на учители

Красимир Вълчев: При завръщането на учениците в клас може да има недостиг на учители - E-Burgas.com

Министърът на образованието Красимир Вълчев с препоръки към училищните директори. Повод e връщането към присъствено обучение от 4 януари на учениците от първи до четвърти клас.

"При завръщането на учениците от начален етап в училище може на места да има недостиг на учители от начален етап по различни причини. Тогава, когато не може да се осигури заместване на началния учител, часовете може да се провеждат от учител в целодневна организация на учебния ден в първи-четвърти клас, като в този случай се преминава към полудневна организация на учебния ден", се казва в писмото на министър Красимир Вълчев до началниците на РУО в страната, предаде БТА.

От 4 януари към присъствено обучение се върнаха децата в детските градини и учениците от първи до четвърти клас в страната.

"247 000 са учениците от първи до четвърти клас в страната, а тези, които са подали заявление за обучение в електронна среда към вчерашна дата, са 703 ученици", съобщи министър Красимир Вълчев при посещението си, което направи на 4 януари в столичното 143-то Основно училище "Георги Бенковски".

Свързани статии
Бургаски окръжен съдия представи съдебната власт пред ученици Учениците от Равда с инициатива за Апостола Проучват с анкети защо учители не искат да се ваксинират Учители излизат в отпуска, докато ги ваксинират "Бургасбус" учестява автобусите със завръщането на учениците в клас Учители в Бургас и днес продължават да се имунизират срещу ковид Учител по химия от математическата гимназия в Бургас е първият ваксиниран преподавател 30% са желаещите да се ваксинират в системата на образованието 101 учители и възпитатели от Айтоско готови да се ваксинират Бойко Борисов: Възнамеряваме големите ученици да се върнат в клас след 31 януари
Тагове
красимир вълчев ученици учители обучение
Коментари

Още от последните новини