Красимир Вълчев: При завръщането на учениците в клас може да има недостиг на учители

Красимир Вълчев: При завръщането на учениците в клас може да има недостиг на учители - E-Burgas.com

Министърът на образованието Красимир Вълчев с препоръки към училищните директори. Повод e връщането към присъствено обучение от 4 януари на учениците от първи до четвърти клас.

"При завръщането на учениците от начален етап в училище може на места да има недостиг на учители от начален етап по различни причини. Тогава, когато не може да се осигури заместване на началния учител, часовете може да се провеждат от учител в целодневна организация на учебния ден в първи-четвърти клас, като в този случай се преминава към полудневна организация на учебния ден", се казва в писмото на министър Красимир Вълчев до началниците на РУО в страната, предаде БТА.

От 4 януари към присъствено обучение се върнаха децата в детските градини и учениците от първи до четвърти клас в страната.

"247 000 са учениците от първи до четвърти клас в страната, а тези, които са подали заявление за обучение в електронна среда към вчерашна дата, са 703 ученици", съобщи министър Красимир Вълчев при посещението си, което направи на 4 януари в столичното 143-то Основно училище "Георги Бенковски".

Свързани статии
Едва 30% от учителите са имунизирани, малко над 20% са преболедували ковид Онлайн училище при 10% заразени ученици Учебната година започва присъствено Родители искат присъствено обучение, плашат с протести Одобриха допълнителни средства за безплатно море за учениците Стотици ученици от Бургас и Несебър се запознаха с работата на прокуратурата отблизо Ученичка от Несебър с голяма литературна награда Ученици от Айтос направиха мултимедийни презентации в съда Учителят Тео Теодосиев ще проведе знаменитата си лагер-школа по математика в Бургас Английската гимназия ще открие учебната година с нови паралелки
Тагове
красимир вълчев ученици учители обучение
Коментари

Още от последните новини