Красимир Вълчев: При завръщането на учениците в клас може да има недостиг на учители

Красимир Вълчев: При завръщането на учениците в клас може да има недостиг на учители - E-Burgas.com

Министърът на образованието Красимир Вълчев с препоръки към училищните директори. Повод e връщането към присъствено обучение от 4 януари на учениците от първи до четвърти клас.

"При завръщането на учениците от начален етап в училище може на места да има недостиг на учители от начален етап по различни причини. Тогава, когато не може да се осигури заместване на началния учител, часовете може да се провеждат от учител в целодневна организация на учебния ден в първи-четвърти клас, като в този случай се преминава към полудневна организация на учебния ден", се казва в писмото на министър Красимир Вълчев до началниците на РУО в страната, предаде БТА.

От 4 януари към присъствено обучение се върнаха децата в детските градини и учениците от първи до четвърти клас в страната.

"247 000 са учениците от първи до четвърти клас в страната, а тези, които са подали заявление за обучение в електронна среда към вчерашна дата, са 703 ученици", съобщи министър Красимир Вълчев при посещението си, което направи на 4 януари в столичното 143-то Основно училище "Георги Бенковски".

Свързани статии
В ОУ "Антон Страшимиров" вече спортуват в преобразен физкултурен салон (Снимки) Над 24 хил. ученици прекрачиха прага на класните стаи в Бургас (Снимки) Солидно присъствие на КАТ и полиция около училищата и детските градини Учебната година започва без маски и тестове Започна обучението на учители по английски език в Бургас Бургаски учители трети на Спартакиада Бургаски учители на първолаци се обучават по специален проект В Поморие представят възможности за обучение по европейски програми Прегледаха близо 2800 бургаски ученици за гръбначни изкривявания и затлъстяване Започва кандидатстването в училищата след 7 клас
Тагове
красимир вълчев ученици учители обучение
Коментари

Още от последните новини