Красимир Вълчев: При завръщането на учениците в клас може да има недостиг на учители

Красимир Вълчев: При завръщането на учениците в клас може да има недостиг на учители - E-Burgas.com

Министърът на образованието Красимир Вълчев с препоръки към училищните директори. Повод e връщането към присъствено обучение от 4 януари на учениците от първи до четвърти клас.

"При завръщането на учениците от начален етап в училище може на места да има недостиг на учители от начален етап по различни причини. Тогава, когато не може да се осигури заместване на началния учител, часовете може да се провеждат от учител в целодневна организация на учебния ден в първи-четвърти клас, като в този случай се преминава към полудневна организация на учебния ден", се казва в писмото на министър Красимир Вълчев до началниците на РУО в страната, предаде БТА.

От 4 януари към присъствено обучение се върнаха децата в детските градини и учениците от първи до четвърти клас в страната.

"247 000 са учениците от първи до четвърти клас в страната, а тези, които са подали заявление за обучение в електронна среда към вчерашна дата, са 703 ученици", съобщи министър Красимир Вълчев при посещението си, което направи на 4 януари в столичното 143-то Основно училище "Георги Бенковски".

Свързани статии
Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки)Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученициБургаски ученици представиха пиеса на китайски език "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки)В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии Агресия в училище: Ученички се биха в присъствието на учителПоследен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа60 отличници от ПМГ получиха награди от общинатаСтуденти и ученици от Бургас участваха в Световната седмица на предприемачествотоУчници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР
Тагове
красимир вълчев ученици учители обучение
Коментари

Още от последните новини