Кралев отговори на феновете: Публика само ако клубовете гарантират, че ще спазват правилата

Кралев отговори на феновете: Публика само ако клубовете гарантират, че ще спазват правилата - E-Burgas.com

Всички би трябвало да си помислят какво трябва да се направи преди да се пристъпи към отварянето на залите и стадионите, коментира в отговор на въпрос днес във Варна министърът на спорта Красен Кралев, цитиран от БНР.

Той припомни, че България бе една от 15-те държави членки на ЕС, които допуснаха зрители на спортните мероприятия, но всички видяха, че правилата не се спазваха. Според мен въпросът трябва да е насочен към фен клубовете - дали са готови да спазват тези правила, каза министърът. По думите му все пак сме в условия на пандемия и не трябва да се застрашава здравето на зрителите.

"Обществото е поляризирано по темата със или без зрители на спортните събития", каза още Кралев. Той добави, че като спортен министър знае най-добре каква е нуждата на спортистите да бъдат подкрепяни от публика, както и нуждата на публиката да гледа любимите си отбори, любимите си спортове, но имаме чрезвичайна ситуация, в която трябва здравето на спортистите и българските граждани да е по-важно от всичко.

"Решението за отваряне на залите и стадионите за публика се взема от министъра на здравеопазването, разбира се ние ще водим разговори по тази тема, но първо трябва самите клубове, самите спортни федерации да гарантират, че правилата ще бъдат спазвани", обобщи спортният министър. 

Свързани статии
Отговорът на Кралев за Зимния дворец: Видеото на министъра е манипулация Стадионите, образователните и езиковите школи отварят врати Затвориха Прохода на републиката за снегопочистване Кралев се закани да затваря стадиони Още публика по стадионите от 15 юни НАП: Ето как да декларирате и плащате данъци и осигуровки по време на извънредното положение
Тагове
стадиони публика красен кралев
Коментари

Още от последните новини