Контрабандни половин милион лева задържаха на "Капитан Андреево"

Контрабандни половин милион лева задържаха на

Митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха недекларирани 235 900 евро с левовата равностойност на 461 380 лева. Валутата е открита при проверка на лек автомобил с турска регистрация, управляван от турски гражданин. Автомобилът с марка „Пежо“ е пристигнал на МП Капитан Андреево на 19.04.2021 г. на път от Турция за България.

Водачът на превозното средство, който пътувал сам, отговорил на митническите служители, че не внася стоки или пари за деклариране. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в джобовете на дрехите на водача - яке и сако, поставени в специален калъф на закачалка в задната част на купето, са открити  пачки в банкноти в купюри от 500 и 100 евро, общо 235 900 евро.

Разследването по случая се извършва от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура – Хасково- Териториално отделение - Свиленград.

Днес, 20 април 2021 г., Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство И.Я., на 37 г., турски гражданин, за това, че на 19 април 2021 г., на ГКПП - Капитан Андреево, общ. Свиленград,  при влизане от Турция в България, не е изпълнил задължението си да декларира пред митническите органи  парични средства – сумата от 235 900 евро, с обща левова равностойност от 461 380 лева, пренесени през границата на страната, която е външна за ЕС, и стойността на предмета на престъплението е в особено големи размери – престъпление по чл. по 251 ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият И.Я. е с взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

Свързани статии
Бургаски митничари задържаха над 18 тона контрабандни препарати (Видео) Окошариха украинец в Поморие заради контрабандни цигари Бургаски митничари пресякоха контрабанда за 25 бона Контрабанди над 1 млн.лева откриха на "Капитан Андреево" Топ удар на Дунав мост: Задържаха близо 50 кг хеорин Хиляди ментета на световни марки дрехи задържаха на "Капитан Андреево" Камиони с тонове пластмасови отпадъци са задържани на границата с Турция (Снимки) Митничари откриха 9 кг контрабандно сребро в камион (Снимки) Огромно количество паста за наргиле откриха на "Капитан Андреево" (Снимки) Цял боен арсенал спипаха на "Капитан Андреево" (Снимки)
Тагове
контрабанда митница
Коментари

Още от последните новини