Климатолог: Чака ни дълго и топло лято

Климатолог: Чака ни дълго и топло лято - E-Burgas.com

Чака ни хубаво, дълго и топло лято, поне според прогнозите на европейския център за средносрочни прогнози, каза днес по "Нова телевизия" климатологът Георги Рачев. Предвижданията на сходния американски институт обаче са за по-влажно от нормалното, уточни той.

Рачев обобщи, че всички големи метеорологични центрове смятат, че 2020 ще се бори за приза най-гореща година в историята. Това ще е факт не заради екстремно високи температури за кратко време, а заради сравнително високи за продължителен период.

Свързани статии
Отделяме до 74% от заплатата за море Слаб старт на сезона в Слънчев бряг и Несебър, празни ресторарнти и затворени магазини Готов ли е браншът за летния сезон по Южното Черноморие? Чакаме 8,8 млн. туристи лятото Марияна Николова: Имахме успешен зимен сезон, готови сме и за лятото Министерството на туризма ще спасява лятото с кампания (Видео) Курортите очакват най-много български и румънски туристи през лятото Бъдещето на летния сезон зависи от това колко хора ще се ваксинират Марияна Николова вдига завесата: 3,8 млн. туристи са пренощували у нас през 2020 Ангелкова от Бургас: Чуждестранни туристи питат при какви условия могат да почиват у нас
Тагове
лято климат
Коментари

Още от последните новини