Климатолог: Чака ни дълго и топло лято

Климатолог: Чака ни дълго и топло лято - E-Burgas.com

Чака ни хубаво, дълго и топло лято, поне според прогнозите на европейския център за средносрочни прогнози, каза днес по "Нова телевизия" климатологът Георги Рачев. Предвижданията на сходния американски институт обаче са за по-влажно от нормалното, уточни той.

Рачев обобщи, че всички големи метеорологични центрове смятат, че 2020 ще се бори за приза най-гореща година в историята. Това ще е факт не заради екстремно високи температури за кратко време, а заради сравнително високи за продължителен период.

Свързани статии
В Поморие изготвиха анализ на изминалото лято Експерти обсъдиха в Бургас проект за адаптация към климатичните промени Днес официално откриваме летния туристически сезон Бургас с пореден успех, регионът е избран да участва мисия за предизвикателствата на климата Сезонът по морето започва: Цената на цацата и бирата с 10-15% нагоре Поморие се изправя пред предизвикателствата на летния сезон Бургас сред общините с проекти към климатичните промени Отново сиромашко лято - температури до 28 градуса Изпращаме най-горещото лято последните 70 години Отделяме до 74% от заплатата за море
Тагове
лято климат
Коментари

Още от последните новини