Изпращаме най-горещото лято последните 70 години

Изпращаме най-горещото лято последните 70 години - E-Burgas.com

Изминалото лято е било най-горещото в Европа за последните 70 години. Учените от програмата на Европейския съюз за наблюдение на Земята съобщават, че откакто водят статистика, периодът юни-август на 2021 година е най-топлият в отчетите им.

Официално данните на "Коперник" се събират от 1950 година, но учените разполагат и с данни от по-ранни периоди. Досега първите места се заемат от летата на 2010 и 2018 година. 

Именно глобалното затопляне се смята за основна причина за нетипични явления като мощното торнадо в Чехия и опусошителните наводнения в Германия, допълва NOVA.

Свързани статии
И днес слънчево и горещо, температурите над 30 градуса Гореща неделя с температури до 36 градуса Жегата продължава, температурата на морето стига 28 градуса Бургаските спасители: Не трябва да се надценяваме в горещините Опасно горещо и в последния ден на юли Жега: Оранжев код в 21 области у нас И днес ще е горещо по Черноморието Лекари съветват: Избягвайте плажа в най-горещите часове Силно слънце и жега днес В Бургас най-много припаднали от жегите
Тагове
лято горещини
Коментари

Още от последните новини