Изпращаме най-горещото лято последните 70 години

Изпращаме най-горещото лято последните 70 години - E-Burgas.com

Изминалото лято е било най-горещото в Европа за последните 70 години. Учените от програмата на Европейския съюз за наблюдение на Земята съобщават, че откакто водят статистика, периодът юни-август на 2021 година е най-топлият в отчетите им.

Официално данните на "Коперник" се събират от 1950 година, но учените разполагат и с данни от по-ранни периоди. Досега първите места се заемат от летата на 2010 и 2018 година. 

Именно глобалното затопляне се смята за основна причина за нетипични явления като мощното торнадо в Чехия и опусошителните наводнения в Германия, допълва NOVA.

Свързани статии
И днес необичайно горещо време за сезона Последен горещ ден, от неделя дъждове Опасно горещо време днес и утре И днес опасна жега в 16 области До 31 градуса по плажовете днес Жега и днес в цялата страна, по морето до 29 градуса Близо 40 градуса на места в първия ден на юли Днес официално откриваме летния туристически сезон Сезонът по морето започва: Цената на цацата и бирата с 10-15% нагоре Поморие се изправя пред предизвикателствата на летния сезон
Тагове
лято горещини
Коментари

Още от последните новини