Живко Табаков се кандидатира за кмет на Бургас

Живко Табаков се кандидатира за кмет на Бургас - E-Burgas.com

"Бургас не заслужава това управление, в което на гражданите са раздадени второстепенни роли"

Областният лидер на Движение "България на гражданите" в Бургас Живко Табаков се кандидатира за кмет на Бургас. Така днес официално бе даден старт на кампанията му за местните избори, които ще се проведат наесен,

Новината бе съобщена на пресконференция, на която присъстваха още Стоян Грозев, д-р Светослав Тодоров и Светла Белчева. И тримата се очаква да бъдат част от листата на Табаков. 

"Бях доста разочарован от пътя, който извървях като общински съветник и всички каузи, които не успях да постигна през последните четири години. Това, което ме прави най-уверен са хората, с които се срещнах през тези години. Много от кампаниите, които съм водил са били след допитване до хората и никога няма да забравя, това което ми дадоха през времето. У тях аз срещах гняв, срещах гордост от това, че са бургазлии. Те съзнават, че Бургас през годините се е развил и има повече бъдеще, отколкото минало, но това не е достатъчно хората да живеят по-добре"  заяви Живко Табаков. 

В следващите десет седмици предстои да бъде проведен широк обществен дебат с граждани, неправителствени организации и експерти по десет важни теми. Сред тях са въпроси като работа, доходи, екология, данъци и децентрализация. 

Табаков се обърна с писмо към бургазлии. Публикуваме го без редакторска намеса: 

Скъпи съграждани,

Преди няколко години реших да участвам в обществения живот на Бургас, воден от убеждението, че материалното благосъстояние на хората, живеещи в родния ми град, трябва да бъде подобрено, а скъсаната връзка между институции и граждани – възстановена. Вярвах и продължавам да вярвам, че Бургас може да бъде силен град на свободни хора, който предоставя на гражданите доходи, здравеопазване, образование, социална равнопоставеност, сигурност, чиста околна среда и възможности за развитие на икономика и туризъм.

Към днешна дата съзнавам, че Бургас е изправен пред сериозно изпитание, породено от липсата на работеща икономика, ниско трудово възнаграждение и недостатъчни възможности за реализация. Високите данъци, повишаването на цените на услугите, отсъствието на здрава бизнес среда и инвеститорски интерес, напускането на младите хора, засилиха усещането за неудовлетвореност и гняв към управляващите.

Гневен съм и аз, и споделям Вашите тревоги, защото Бургас не е само град на приятелските кръгове на кмета и ГЕРБ, не е само на елита, но и на всички бургазлии, които искат да се развиват и успяват без лични връзки или богатство, а от работа и компетенции.

Бургазлии са силни хора и хиляди пъти са показвали, че заедно могат да градят по-добър и справедлив живот, но и да свалят доверието си от онези, които не го заслужават.

Бургас не заслужава това управление, в което на гражданите са раздадени второстепенни роли. Бургазлии трябва да държат контрола върху местната власт и да участват в разпределянето на публичните ресурси. Да знаят кой и как харчи техните пари. Убеден съм, че съдбата на града ни зависи от нас като едно цяло, но и от решенията на всеки един поотделно.

Днес официално обявявам пред Вас готовността си да се кандидатирам за кмет на Бургас и с това давам начало на широк граждански дебат, чрез който заедно ще изградим общата ни визия за развитие на града. Тя ще бъде и договор за доверието ни един към друг.

Листата ни за предстоящите местни избори ще даде възможност на демократично мислещи хора с изявена гражданска позиция, на експерти в различни области и представители на неправителствени организации, които искат по-добро управление за Бургас.

В продължение на 10 седмици аз ще повдигна пред Вас 10 теми, които са важни за всеки жител града ни. Вашите мнения и предложения ще може да изразите на официалната ми страница във фейсбук, където да стане възможно и участието на много наши съграждани извън пределите на Бургас, във всичките ми открити приемни, както и в централния ми офис на ул. „Фердинандова” 2 Б. 

Не съм забравил своите ангажименти като избран от Вас общински съветник и се борих всеки ден за постигането на добри резултати. В продължение на четири години ние имахме шанса да се запознаем, да дискутираме, вървяхме рамо до рамо във важни битки. Много пъти търсих Вашата подкрепа, искам я и сега, за да продължа да работя за Бургас. Това не е краят на общия ни път, а нова възможност за просперитета на Бургас.

Вероятно този дебат няма да отговори на всичките Ви въпроси, няма да бъдем на едно мнение винаги, но ще извадим на преден план съществените и значимите неща за нас като общество, като българи, като бургазлии. Бургас трябва да има посока и ние заедно можем да я зададем!

С уважение,

Живко Табаков                    

Коментари

Още от последните новини