Жена открадна $22 000 в Бургас, накупи си дрехи и бижута с парите

Жена открадна $22 000 в Бургас, накупи си дрехи и бижута с парите - E-Burgas.com

33-годишна криминално проявена жена от Казанлък, без постоянна работа и адрес, е арестувана от полицията за кражбата на лаптоп и сумата от $22 000 в Бургас.

Кражбата е извършена на 29 септември от купето на л.а. "Дачия Дъстър", паркиран пред магазин "Абсолют" на бул. «Демокрация» №22. Автомобилът е собственост на 33-годишен мъж от варненското село Каменар, а голямата сума пари в него били служебни средства на варненска корабна фирма.

Близо месец след кражбата жената е арестувана от служители на Първо Районно управление - Варна. Тя направила пълни самопризнания, като върнала сумата от 5 400 долара и 1 535 лв., както и бижута и луксозни стоки, закупени с част от откраднатата парична сума.

Установено е, че 33-годишният мъж спрял автомобила и влязъл в магазина за да си купи храна и напитки, но не заключил купето. Жената преминала случайно покрай автомобила и видяла, че купето останало незаключено. Отворила вратата, взела чантата от преносимия компютър и се укрила, напускайки Бургас същата вечер.

В резултат на множеството оперативно-издирвателни действия, предприети от полицейските служители е установена самоличността й, като са проследени различни нейни маршрути в България. Последно е локализирана във Варна, където е и задържана. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление - Бургас.

 

 

Коментари

Още от последните новини