Жълт код за вятър, гръмотевици и валежи

Жълт код за вятър, гръмотевици и валежи  - E-Burgas.com

За 18 области у нас днес е обявен жълт код за силен вятър, обилни валежи и гръмотевици. За други 4 е в сила оранжев код. Това са Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

Днес на много места в Западна и Централна, а след обяд и в Източна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще има и градушки. По-късно през деня от запад валежите ще започнат да спират, а облачността да намалява. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува по-хладен въздух. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София - около 18°.

По Черноморието ще преди обяд ще бъде почти без валежи с разкъсана облачност, временно намаляваща до слънчево.

След обяд и през нощта срещу събота на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони и с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, който вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 20-22°. Температурата на морската вода е 16-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините също ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 7°.

През нощта валежите в Източна България ще продължат, на места придружени от гръмотевици. В събота ще бъде с променлива облачност. Все още ветровито. Валежите ще са на по-малко места - сутринта в отделни източни райони, а след обяд слаб краткотраен дъжд е възможно да превали в Родопите. Дневните температури слабо ще се повишат. В неделя, главно в следобедните часове и с по-голяма вероятност в Родопската област, ще превали и прегърми.

Свързани статии
Жълт код за вятър в десет области от страната Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области 13 области у нас с жълт код за силен вятър Жълт код за опасно време в половин България Жълт код за опасно време в осем области Жълт код за силен вятър е в сила в цялата страна Жълт код за силен вятър в 12 области Дъжд и жълт код за вятър в 18 области днес Застудяването продължава и днес, отново жълт код за вятър в Бургаско Жълт код за силен вятър по морето днес
Тагове
жълт код
Коментари

Още от последните новини