Извънредната епидемична обстановка остава поне до края на юни

Извънредната епидемична обстановка остава поне до края на юни - E-Burgas.com

По препоръка на Националния оперативен щаб кабинетът днес удължи извънредната епидемична обстановка до 30 юни.

Няма нови мерки, които да се прилагат. Задължително остава носенето на маски в градския транспорт.

Продължава да се ограничава влизането на граждани от трети страни, с изключение на Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина. Остават препоръките, свързани със спазването на физическа дистанция, с дезинфекция и често миене на ръцете. Тетарите ще приемат публика вместо на 30- на 50%.

Нищо не се е променило от това, което важи и до момента категоричен беше премиерът Бойко Борисов. По думите му заразените се увеличават, но и броят на оздравелите нараства и то в условията на почти нормален начин на живот.

"Повишението на заболелите считаме, че се дължи на клъстърите Доспат, Сърница, Ясеновец. По най-бързия начин ги овладяваме без да затваряме градовете." заяви Бойко Борисов.

Без паника, без страх и без затваряне на производства и така трябва да продължим, е мнението на премиера. Удължаването с 15 дни по никакъв начин не трябва да бъде приемано като застрашаващо или стресиращо.

От всички нас обаче зависи да продължим да спазваме необходимите дистанция и дезинфекция, за да живеем както преди коронавируса, каза Борисов.

Коментари

Още от последните новини