Изправят пред Темида бургазлия, тарашил автомобили в "Славейков"

Изправят пред Темида бургазлия, тарашил автомобили в

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Янко И., който откраднал от автомобил на  бургазлийка пари и вещи на обща стойност 1038 лв., след което изтеглил 5100 лв.използвайки дебитни карти, отнети също от пострадалата 

Той е подсъдим за това, че на 14 юни миналата година в комплекс "Славейков" откраднал дамска чанта, портфейл и сума от 540 лв. и мобилен телефон на обща стойност 1038 лв.

Янко И. е подсъдим и за това, че на същата дата използвал две дебитни карти, без съгласието на титулярите, като изтеглил сума в общ размер на 5100лв. 

На 14 юни подсъдимият  се намирал в ж.к. „Славейков“. Докато вървял вниманието му привлякъл спрения на ул.“Тракия“, в близост до ОУ „Антон Страшимиров“ лек автомобил „Рено Сценик“. Автомобилът се намирал встрани на пътното платно, спрян успоредно на поставените  там контейнери за смет.  

В това време съпругата на собственика на автомобила излязла от колата и след като я заключила, отишла до близката детска градина – ЦДГ „Звънче“, за да прибере внучето си оттам. Подсъдимият веднага се насочил към автомобила. Достигайки до него, видял оставената на предната дясна седалка дамска чанта.

Тогава  Янко И. решил да се възползва от отсъствието на пострадалата и от естественото прикритие, което създавали разположените между автомобила и пешеходния тротоар контейнери за смет и да отнеме дамската чанта. За целта, застанал между контейнерите и автомобила и с неустановен предмет счупил стъклото на предната му дясна врата. Бръкнал през така получилия се отвор и взел дамската чанта на свидетелката и намиращите се в нея пари и вещи. Открил банкови карти и кодовете за тях, след което отишъл до банкомат и изтеглил сумата от общо 5100лв. След това посетил няколко казина в гр. Бургас, където до края на вечерта проиграл откраднатите пари. В последствие Янко И. бил арестуван.

Към днешна дата подсъдимият, който има и предходни осъждания, се намира в Бургаския затвор с определена мярка за неотклонение „задържане под стажа“.

Окръжен съд  - Бургас е насрочил заседанието си за 15 март. 
 

Коментари