Изгодно ли е да си купите имот на морето?

Изгодно ли е да си купите имот на морето? - E-Burgas.com

Със сигурност не е малък броят на хората, които обмислят покупката на имот на морето. Изгодна ли е обаче инвестицията в нещо подобно? Нека видим:

Сделките с т.нар ваканционни имоти са много атрактивни и определено все повече хора се ориентират и инвестират своите средства в имоти, които се намират по морските курорти. Най-често покупката се осъществява с лични средства или с частично финансиране от банките, а най-атрактивни са двустайните апартаменти и студията и то по Южното Черноморие, тъй като тази част си остава по-предпочитана от туристите. Друго изискване, което имат купувачите е, техният бъдещ имот да няма такса обслужване, а причината е да се спестят излишни разходи по поддръжката.

Но може ли да се каже, че покупката на имот в морски курорт е изгодна инвестиция?

Основната цел на покупката на имот на морето е той да се отдава под наем. Родните ни такива предлагат не само красиви плажни ивици, добра храна и красиви гледки, но и атрактивен нощен живот, което определено привлича както български, така и чуждестранни туристи. Можем да кажем, че ако закупите студио или апартамент на морето с добра локация и удобства, то определено ще го дадете под наем бързо. С две думи почти веднага може да започнете да си възвръщате инвестицията, която сте дали в началото. По този начин ще получавате пасивни доходи, а този вид доходи определено са едни от най-приятните. 

Нещо повече, въпреки всички икономически фактори, можете да си намерите доста изгодна като цена сделка за имот покрай морето. В зависимост от локацията, разпределението, колко близо е до плажната ивица, и какви удобства има, може да закупите имот на родното ни Черноморие за 40 000 - 60 000 евро и то на топ локации като Слънчев бряг, Несебър, и дори Варна. Тази сума е ориентировъчна за двустаен апартамент или студио, но все пак на фона на високите цени на имотите като цяло в страната, тази инвестиция си струва и бързо би се възвърнала.

Друга възможност за покупката на апартамент по морето е той да е с цел за лично ползване. Не са малко случаите, в които хората просто искат да си закупят ваканционен имот, където да си прекарат цяло лято и да имат всички удобства, без да се налагат да плащат наеми или просто защото искат да имат нещо свое. Ако направите тази крачка, то дългосрочно бихте могли да си спестите доста и време разходи за вашата лятна ваканция. Разбира се, морето е привлекателно не само през летните месеци и може да ходите във вашия ваканционен имот по всяко едно време - когато пожелаете.

Що се отнася до това дали е изгодна покупката на имот по морето, то отговорът определено е - да. Като се вземе предвид, че цените на имотите на морските курорти в България в момента са доста добри и можете лесно да отдадете имота си под наем, или да му се наслаждавате колкото и когато си поискате, то определено можем да кажем, че покупката на ваканционно жилище винаги е добра идея.
 

Свързани статии
Заповядайте на среща - литературна премиера с Мира Добрева Мира Добрева представя "Светулки зад решетките" в Бургас Христос Екзархос и бенд канят Бургас на Гръцка вечер на 2 март 2024 г. По случай 8 март "Приморец" кани всички жени на парти до зори! Търсите идеалния подарък за Свети Валентин? Изберете разкошен СПА пакет за него, нея или двойки Внимание, влюбени: "Приморец" кани на музикално-кулинарен Свети Валентин Магията на Коледа оживява в музика днес 20.12 в "Приморец" Кралици на красотата в специална фотосесия за благотворителния бал Короновани красавици отново събират пари за благотворителност Порт Прим Арт Фест се утвърди като най-ценния културен форум на Бургас
Тагове
Имот море
Коментари

Още от последните новини