Избирателно ли се правят проверките на заведенията по Южното Черноморие?

Избирателно ли се правят проверките на заведенията по Южното Черноморие? - E-Burgas.com

Странен – така определи начина, по който Регионалната здравна инспекция в Бургас избира заведенията, които да проверява, Веселин Борисов от Асоциацията на заведения. В специално интервю за телевизия Европа, той постави отново въпросите, изпратени до Министерството на здравеопазването, на които все още няма отговор. Според него принципът на подбор на структурата е неясен, откакто в проверките по Черноморието се намеси вицепремиерът Валери Симеонов.

Той не е наблюдаващ вицепремиер в този отрасъл. По такъв начин, защо той се намесва в цялата тази работа така и не беше получен отговор на този въпрос. И ние един от въпросите, които сме задали към министър Ананиев е този, който Вие повдигнахте, а именно дали са предприети превантивни мерки, за да не се превърнат РЗИ-тата в оръжие за разчистване на сметки и тормоз на бизнеса. Когато на конкретни заведения има десетки протоколи за проверки без нарушения, а има заведения, в които не са проверени дори веднъж за последните три години, значи на Вас оставям и на зрителите, могат да си направят изводите“ заяви Веселин Борисов от Асоциация на заведенията.

Той бе категоричен, че непрестанните проверки се отразяват негативно на бизнеса. Според него те ограничават спокойствието на клиентите, напряга персонала по всякакъв възможен начин, а самите проверки, които са постоянни, трябвало да има някакъв лимит.

 

Коментари

Още от последните новини