Искат постоянен арест за трафикант, прекарал 38 мигранти край Росенец

Искат постоянен арест за трафикант, прекарал 38 мигранти край Росенец - E-Burgas.com
Архив МВР

По искане на Районна прокуратура-Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж, обвинен в противозаконно подпомагане на 38 чужди граждани да преминат през територията на страната.

Той е обвинен за това, че противозаконно подпомогнал 38 граждани на Афганистан и Пакистан, преминали границата на България в нарушение на закона, да преминат през територията на страната, като за това получи пари. Престъплението е осъществено преди дни, на път в района на парк „Росенец“, общ. Бургас.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е управлявал товарен автомобил, в който са превозвани чуждите граждани. Те е трябвало да достигнат до град София.

Определението на Районен съд-Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града. 

Свързани статии
Спряха над 80 нелегални мигранти в опит да преминат границата в района на Малко Търново Пожарникар, шофиращ такси на роднина, превозвал нелегално трима афганистанци Янев свиква Съвета по сигурността заради задаващата се мигрантска вълна Отново заловиха нелегални мигранти, този път край Ихтиман Бойко Рашков: Оградата на границата изобщо не е поддържана Бургас, Хасково и Ямбол обединяват усилия по охраната на границата Опазваме границата с военна техника и хора при мигрантски натиск Растителността деформира оградата на границата с Турция Гранична полиция на среща при областния управител заради задаващата се бежанска криза Премиерът зове за по-строги мерки на границата
Тагове
трафикант бежанци
Коментари

Още от последните новини