Искат постоянен арест за трафикант, прекарал 38 мигранти край Росенец

Искат постоянен арест за трафикант, прекарал 38 мигранти край Росенец - E-Burgas.com
Архив МВР

По искане на Районна прокуратура-Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж, обвинен в противозаконно подпомагане на 38 чужди граждани да преминат през територията на страната.

Той е обвинен за това, че противозаконно подпомогнал 38 граждани на Афганистан и Пакистан, преминали границата на България в нарушение на закона, да преминат през територията на страната, като за това получи пари. Престъплението е осъществено преди дни, на път в района на парк „Росенец“, общ. Бургас.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е управлявал товарен автомобил, в който са превозвани чуждите граждани. Те е трябвало да достигнат до град София.

Определението на Районен съд-Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града. 

Свързани статии
Все повече украинци напускат България Украинци по Черноморието: Не ни местете от хотелите, няма къде да се върнем Първите туристи пристигат по морето, а украинците още нямат къде да отидат Втори етап помощ на хотелиери, настанили бежанци Достатъчни ли са държавните бази за украинските бежанци у нас Шефът на правителствения щаб за бежанците е подал оставка България е сред страните, които искат помощ от ЕС заради бежанците До 31 май украинските бежанци трябва да напуснат хотелите по Черноморието Над 4,5 млн. вече са украинските бежанци в чужбина Засилен миграционен натиск на границата от Афганистан и Сирия
Тагове
трафикант бежанци
Коментари

Още от последните новини