Индивидуални договори с топлофикациите искат от КЗП

Индивидуални договори с топлофикациите искат от КЗП - E-Burgas.com
Димитър Маргаритов, Снимка: Агенция Монитор

Гражданите да имат възможност да сключват индивидуални договори с топлофикационните дружества е идея, която Комисията за защита на потребителите (КЗП) изцяло подкрепя, заяви председателят й Димитър Маргаритов в предаването „Нашият ден” по Българското национално радио.

„Ако тези икономически оператори желаят да осъществяват дейността си в съвременните условия и съгласно утвърдените стандарти почти навсякъде – и в страната, и извън нея, това е напълно нормално и би трябвало да се случи. Разбира се, то изисква известни промени в Закона за енергетиката, но с конституирането на новия парламент би могло да бъде направено. Така, както може 3-4 милиона потребители да сключат индивидуални договори с мобилните оператори например, би трябвало да е възможно да го направят и с топлофикация тези 400-500 хиляди домакинства, които са абонати в София”, коментира Маргаритов.

По повод продължаващата авария председателят на КЗП обясни: „Възможно е да се появяват проблеми, които са от обективно естество и които да водят дотам, че в известен период от време хората да не могат да получат обещаната услуга. Затова в нормативните актове са предвидени съответните мерки, които могат да бъдат предприети, и да потърсим правата си на потребители, включително обезщетение. А отговорността е на този, който е поел ангажимента да достави услугата.”

Източник: www.monitor.bg

Коментари

Още от последните новини