И в Созопол въвеждат нови мерки заради тока

И в Созопол въвеждат нови мерки заради тока - E-Burgas.com

Община Созопол въвежда строги мерки за икономии на ток заради драстичното повишаване цената на електроенергията и завишените близо 5 пъти сравнение с 2020 година сметки за електричество.

„Високите сметки налагат предприемането на спешни мерки, за да успеем да покриваме нуждите си, без това да засегне социалните услуги, които Общината предоставя. Освен драстичното ограничаване консумацията на ел. енергия във всички общински сгради, разбира се без детските заведения, поетапно въвеждаме намаляване на уличното осветление във всички населени места в общината, като оставяме уличните лаппи да светят през един стълб, за което се извиняваме на жителите“, заяви Янакиев.

Той вече е предприел проверки и анализ на потреблението на всички юридически и физически лица, ползващи ел. енергия чрез подотчетни на Общината електромери, след което ще им бъдат направени препоръки за по-икономично потребление.

Свързани статии
Модернизират рибарското пристанище в Созопол за 750 хил.лв. Енергийният министър: Няма да има режим на тока у нас Затварят ключово кръстовище в Созопол до 8 май И Созопол актуализира цените на платеното паркиране за лятото Поставят контейнери за строителни отпадъци на няколко места в Созопол Комисията по туризъм обсъжда мерки за спасяване на летния сезон Безплатна занималня за децата в Созопол през пролетната ваканция Затварят за движение улица в Созопол до края на април От днес маските не са задължителни, а желателни Омбудсманът: Цените на тока и парното трябва да са поносими за хората
Тагове
созопол мерки ток
Коментари

Още от последните новини