И Цанко Цанков зове за оставки: Време е българското плуване да се управлява от млади и амбициозни хора

И Цанко Цанков зове за оставки: Време е българското плуване да се управлява от млади и амбициозни хора - E-Burgas.com

Призовавам ръководството на Българската Федерация по плувни спортове, заедно с Главния треньор - г-н Кристиян Минковски и доктора на Националния отбор да поемат цялата отговорност и да се оттеглят от заеманите длъжности. Дошло е времето Българското плуване да се управлява от млади и амбициозни хора, които милеят за неговото развитие и поставят националните ни цели и интереси над личното си его!

Това написа бургаският плувец Цанко Цанков по повод допинг скандала, който миналата седмица разтресе българския спорт. 

"Трите положителни проби на състезатели от българския национален отбор, хвърлят тежко и голямо петно върху българското плуване.

Веднага след оповестяването на положителните резултати, аз очаквах бързи и решителни действия и поемане на отговорност от страна на ръководството на Българската Федерация по плувни спортове, треньорския и медицински щаб, които се изразяват в незабавно подаване на оставки и оттегляне от заеманите длъжности. Въпреки това, всички станахме свидетели на опитите на ръководството и на Главния треньор да бъде хвърлена цялата вина за случилото се на състезателите, както и избягването на каквато и да е отговорност." написа Цанков във Фейсбук.

Според него е крайно време другите отговорни фактори, както и многобройните плувни клубове, които представляват плувната общност в страната, категорично да вземат отношение по този въпрос.

 

Свързани статии
Гледайте на живо SHARKS Suimming Cup Burgas от "Парк Арена" (LIVE) Над 500 плувци от 30 клуба ще вземат участие в Burgas swimming open 2020 Паметна плоча на Флората напомня за световния рекорд на Цанко (Снимки) Зарадваха с куп отличия световния рекордьор Цанко Цанков (Снимки) Бургаският кмет за световния рекордьор: Цанко е герой! Вярвахме в него от самото начало Гледайте на живо церемонията по награждаването на Цанко Историческо! Цанко Цанков подобри световния рекорд с 2 часа и 10 минути Цанко се движи в графика за световния рекорд НА ЖИВО от Флората: Цанко Цанков се бори за световен рекорд Духов оркестър ще подгрява трибуните за рекорда на Цанко Цанков
Тагове
Цанко Цанков плуване допинг скандал
Коментари

Още от последните новини