"Акулите" донесоха 11 медала в Бургас, обраха овациите в Сандански (Снимки)

11 медала и награда за най-добър състезател по точки на FINA (Международната федерация по водни спортове) завоюваха плувците на СК „Акулите - Бургас“.

След като се наложиха като най-добрия плувен клуб в Бургас при мъже и жени, беше време да изпитат и най-малките си „акули“. Добра възможност за това се оказа силният турнир „Спартак“, в който взеха участие над 800 състезатели от цялата страна. Турнирът се проведе от 14 до 16 май в гр. Сандански.  Състезателите бяха разпределени в 3 възрастови групи - 1 група - деца родени  2012, 2011, 2009 и 2010; 2 група – деца, родени 2007 и 2008 и 3-та група – състезатели, родени  2006г и по-големи.

Отборът на "Акулите", воден от братята Явор и Иван Ангелови и опитния треньор Георги Власев, участваха с 24 състезатели, разпределени предимно в малките възрастови групи.

В най-малката група – деца, родени 2012г. , „Акулите“ взеха злато в гърба с Виктория Динева, злато в делфина за Лена Сандулова и злато в кроула в лицето на Йоана Мермеклиева, която взе и награда за най-добър състезател по точковата система на FINA за цялото състезание. За финал на турнира трите шампионки, заедно с Моника Цвяткова, спечелиха и сребро в щафетното плуване.

При родените 2011г., Николай Стоев остана на 0.04 стотни от златото, като взе други два медала в дисциплините 200м кроул и 50м бруст. Медал и във възрастовата група 2009г.  завоюва Ивет Николова в дисциплината 200м кроул.

„Изключително сме доволни от предаставянето на нашите състезатели. Освен взетите медали и класирания в предните позиции, всички „акули“ подобриха личните си времена и покриха съответните нормативи“, заявиха с удовлетворение от треньорския щаб на СК „Акулите“.  

Ето и състава на СК „Акулите – Бургас“: Константин Динев, Костас Вълчев, Радостин Неев, Петър Лазаров, Николай Стоев, Борис Георгиев, Сияна Будакова, Стела Ставрева, Мария Симова, Виктория Динева, Моника Цвяткова, Лена Сандулова, Дария Демирева, Ивет Николова, Йоана Мермеклиева, Моника Колева, Теодор Атанасов, Александър Георгиев, Илия Младенов, Дамян Георгиев, Илиян Димитров, Лилия Ралева, Максим Николов, Златомир Петков.

Галерия
Свързани статии
Бургаски борец спечели бронз от Световното за кадети в Будапеща Записахме първа победа на олимпиадата Бургазлия седми на световното по кайт (Снимки) "Шилото" отново става арена на най-добрите байкъри у нас Започва суперфинала по водна топка в Бургас, "Черноморец" е сред фаворитите Нургюл Салимова загрява за Световната купа с турнир в Белград Нова лятна автобусна линия ще свързва "Изгрев" и "Славейков" Айтос се гордее - ще има представител на Олимпиадата Андрей Рунчев: Възможно е Северният обход да заработи частично още в края на това лято Черешова задушница е, ето каква е организацията на движението около гробищата
Тагове
плуване спорт медали турнир
Коментари

Още от последните новини