"Акулите" донесоха 11 медала в Бургас, обраха овациите в Сандански (Снимки)

11 медала и награда за най-добър състезател по точки на FINA (Международната федерация по водни спортове) завоюваха плувците на СК „Акулите - Бургас“.

След като се наложиха като най-добрия плувен клуб в Бургас при мъже и жени, беше време да изпитат и най-малките си „акули“. Добра възможност за това се оказа силният турнир „Спартак“, в който взеха участие над 800 състезатели от цялата страна. Турнирът се проведе от 14 до 16 май в гр. Сандански.  Състезателите бяха разпределени в 3 възрастови групи - 1 група - деца родени  2012, 2011, 2009 и 2010; 2 група – деца, родени 2007 и 2008 и 3-та група – състезатели, родени  2006г и по-големи.

Отборът на "Акулите", воден от братята Явор и Иван Ангелови и опитния треньор Георги Власев, участваха с 24 състезатели, разпределени предимно в малките възрастови групи.

В най-малката група – деца, родени 2012г. , „Акулите“ взеха злато в гърба с Виктория Динева, злато в делфина за Лена Сандулова и злато в кроула в лицето на Йоана Мермеклиева, която взе и награда за най-добър състезател по точковата система на FINA за цялото състезание. За финал на турнира трите шампионки, заедно с Моника Цвяткова, спечелиха и сребро в щафетното плуване.

При родените 2011г., Николай Стоев остана на 0.04 стотни от златото, като взе други два медала в дисциплините 200м кроул и 50м бруст. Медал и във възрастовата група 2009г.  завоюва Ивет Николова в дисциплината 200м кроул.

„Изключително сме доволни от предаставянето на нашите състезатели. Освен взетите медали и класирания в предните позиции, всички „акули“ подобриха личните си времена и покриха съответните нормативи“, заявиха с удовлетворение от треньорския щаб на СК „Акулите“.  

Ето и състава на СК „Акулите – Бургас“: Константин Динев, Костас Вълчев, Радостин Неев, Петър Лазаров, Николай Стоев, Борис Георгиев, Сияна Будакова, Стела Ставрева, Мария Симова, Виктория Динева, Моника Цвяткова, Лена Сандулова, Дария Демирева, Ивет Николова, Йоана Мермеклиева, Моника Колева, Теодор Атанасов, Александър Георгиев, Илия Младенов, Дамян Георгиев, Илиян Димитров, Лилия Ралева, Максим Николов, Златомир Петков.

Галерия
Свързани статии
663 състезатели от 8 държави идват в Бургас за Международния турнир по плуване "Swimming Talent Cup" 13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Футболно вълнение - Какво да очакваме от Европейско първенство по футбол през 2024г? Детският спортен клуб “Спортландия” стартира през октомври с първи безплатни тренировки Голове и акценти в българския футбол Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Черноморец наниза 100 точки на ЦСКА в Бургас "Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Стоян Копривленски претърпя поражение на Glori Rivals 4 в Токио
Тагове
плуване спорт медали турнир
Коментари

Още от последните новини