Хотелиери по Черноорието уверяват, че спазват всички епидемиологични мерки

Хотелиери по Черноорието уверяват, че спазват всички епидемиологични мерки - E-Burgas.com

Хотелите и заведенията в „Златни пясъци“ спазват всички епидемиологични мерки на Министерството на здравеопазването срещу разпространението на Covid-19. Това увериха от Съюза на хотелиерите в Златни пясъци и Българската асоциация на заведенията в разговори с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, цитирани от БНР.

От двете организации посочват, че кадрите, излъчени от германските телевизии ARD и RTL, са от клубове от миналата година, съобщи министерство на туризма. На входа на нощните клубове се мери температурата, персоналът носи маски и ръкавици, масите са разположени на разстояние, а помещенията се дезинфекцират редовно.

Според тях се води негативна кампания срещу България, защото за първи път Златни пясъци е толкова предпочитан от германските туристи.

Свързани статии
Масови проверки за маски в градския транспорт и гарите в Бургас (Снимки) Чакаме до 80% по-малко чужденци в зимните курорти Лекарският съюз: Затворете дискотеките! Болниците да останат отворени! Служители без маски в заведенията сами ще си плащат глобите Марияна Николова въведе единни правила за безопасност в курортите В Несебър засилиха контрола върху спазването на Ковид мерките Два пъти по-малко нощувки в област Бургас през август спрямо миналата година Марияна Николова: Това лято видяхме бум на туристите по Южното Черноморие Марияна Николова вдига завесата: 3,8 млн. туристи са пренощували у нас през 2020 Обсъждат допълнителни мерки за опазване на възрастните хора от Covid-19
Тагове
черноморие мерки сезон
Коментари

Още от последните новини