Главният прокурор обвини президента в "безпрецедентен партизански натиск"

Главният прокурор обвини президента в

Президентът подложи на безпрецедентен политически и партизански натиск прокуратурата. Радев де превърна в обикновен български политик, това каза главният прокурор Иван Гешев в изявление в сградата на Съдебната палата.

Ще продължим да работим по същия начин. Няма да ни спрат милиардите на олигарсите, инвестирани в медии и политици, допълни още главният прокурор.

"Вчера Радев каза по същество, че българската прокуратура е мафия. Той говори за светлина, но се съюзява с тъмнината и Черепа", категоричен бе Гешев.

Подложени сме на безпрецедентна политическа атака, каза още главният прокурор.

Българската прокуратура не работи и няма да работи с посочване кой е виновен или не е виновен от страна на политици, олигарси или свързани с тях неправителствени организации или медиите. Прокуратурата работи само въз основа на събрани доказателства.

Българите не трябва да се притесняват, ако спазват закона и си плащат данъците. Имат основание да се притесняват тези, които тровят децата ни с олово - примерно и не българската прокуратура е тази, която си пише с тях, допълни още той.

Твърдението, че с действията си прокуратурата е подложила на политически репресии е стар рефрен от времето на Иван Костов, каза Гешев и допълни: Недопустимо за държавен глава твърдение.

Ние сме на страната на обикновените, нормални български граждани срещу политическата олигархия и мафията и не сме зависими от никой, независимо дали е Пеевски, Доган. Зависими сме само от закона, българските граждани и от интересите на родината ни.

"Докато аз съм главен прокурор, единственото важно за прокуратурата е законът да се прилага за всички, повтарям всички, за да защитим българските граждани, а не политическата мафия и олигарсия", каза главният прокурор.

Свързани статии
Президентът обяви състава на служебния кабинет Румен Радев: Нека този свят празник донесе топлина във всяко българско семейство Радев на среща с Ердоган заради мигрантите Президентът кани ДПС на консултации Гешев: Службите бързо да разсеят съмненията за участието на страната ни във взрива на Кримския мост Радев за войната по пътищата: Цяло поколение израсна без масов спорт и природосъобразен начин на живот Президентът: Старостта не бива да е бреме, обществото ни е в дълг на възрастните хора Президентът Радев: Всяко поколение трябва да отстоява независимостта на България Радев в Бургас: Изгубихме двама доблестни полицаи Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков
Тагове
президент радев гешев главен прокурор
Коментари

Още от последните новини