Гешев: Проблемът с пияните и дрогирани шофьори се превърна в пандемия

Гешев: Проблемът с пияните и дрогирани шофьори се превърна в пандемия - E-Burgas.com

Никой не е застрахован, че дрогиран шофьор няма да отнесе наш близък близък или самите нас днес. Проблемът вече е пандемия. Това каза главният прокурор Иван Гешев по време на семинар с представители на баварската прокуратура в Поморие.

„Същото е и с тези, които употребяват алкохол и карат. Ние имаме внесено предложение още преди две години, но никой не го интересува. Да чухте една мрежа за наркотици да е разбита в последните месеци или година? Не мога да изземвам правомощия на други органи - не съставям актове, не изземвам коли, не разследвам престъпления. Прокуратурата действа, когато някой разкрие такова", обясни главният прокурор. 

По думите му политическото закриване на Спецпрокуратурата е довело до пълна липса на присъди за ключови престъпници.

„През юли 70-80% от СРС-тата, които са се ползвали от Спецпрокуратурата, бяха прекратени, защото щяха да са незаконни след закриването на съда. Става въпрос и за международни разследвания с нашите партньори. Да сте чули за сериозна престъпна група, която е задържана и е с повдигнати обвинения? Няма такава", каза той. 

„Нямам право по Конституция да коментирам темата дали ще вляза в политиката, мога само да кажа, че за съжаление, нищо не може да се промени без политика", допълни главният прокукор. 

Коментари

Още от последните новини