ГЕРБ връща мандата, Бойко с ново включване във фейсбук

ГЕРБ връща мандата, Бойко с ново включване във фейсбук - E-Burgas.com

ГЕРБ връща мандата на президента. Това става ясно от включване на живо във Фейсбук от профила на министър - председателя в оставка Бойко Борисов. Цялото изпълнително бюро на партията е било събрано в къщата му в Банкя още в 7,30 ч., стана ясно още от 15-минутното изказване на Борисов.

Приемам решението на Изпълнителната комисия да върнем мандата. Това заяви Бойко Борисов.

"Най-лесно е да откажеш среща, защото там трябва да взимам веднага решения. Връщаме мандата за съставяне на правителство". Това съобщи премиерът в оставка по повод отказите на "Има такъв народ" и ДБ да се срещнат с ГЕРБ.

"Българските граждани успяха да видят как би изглеждал наш кабинет в такава революционна ситуация. Вчера видях как веднага се метната на депутатските Мерцедеси. Видях, че в първите решения бяха да си направят заплатите над 10 000 лв. Видях как се върна най-порочната практика в парламента - гласуването с чужди карти и то тези от "Има такъв народ", които обясняваха как депутатите трябва да работят", каза Борисов.

ГЕРБ получи мандата от президента на 20 април, след като представи своя проектокабинет с кандидат за министър-председател Даниел Митов. Последните дни бяха отказани консултации от страна „Демократична България" и „Има такъв народ".

„Има такъв народ" няма да направят правителство, страх ги е и няма да постъпят отговорно като нас, заяви Борисов пред номинирания за премиер Даниел Митов, кмета на София Йорданка Фандъкова и председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Това са хора без опит, безотговорни, водени само от омраза. Провалят всичко до което се докоснат, коментира още премиерът в оставка.

Приемете им всичко, но те няма да могат да проведат изборите. Ако това е целта им - да направят доживотно служебно правителство, това е вече пряка атака на демокрацията. Те няма да се справят с това, за което говорят - с гласуване по пощата и електронно гласуване. Ще направят голям проблем. Подкрепете ги, но ясно обяснете какво ще се случва, отбеляза Борисов. Ако имаше разумна политическа класа, щяха да разчетат какво казва народът. Хората очакват от нас да вкараме правителството в парламента, заяви той.

Народът казва, че ГЕРБ трябва да е в управлението и че трябва да бъде контролиран от тези партии в парламента. Народът не ни даде превес, той каза, че много сме направили и много трябва променим и да направим и понеже много време сме били неконтролирани, ще ни сложат тези да ни контролират. Това е моят прочит на изборите, допълни Борисов.

Свързани статии
Бойко Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство Свикват извънредно заседание на парламента на 6 декември Ден втори - депутатите отново избират председател на НС Първи звънец на 48-то Народно събрание Няма да поканят Митрофанова и Лешуков за откриването на 48-то Народното събрание Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Кирил Петков: Връщаме мандата, влизаме в политическа криза Митинги за правителство и нови избори блокират столицата днес Министри отново ще отговарят на въпроси в парламента 99 въпроса към Бойко Рашков на парламентарния контрол
Тагове
парламент мандат правителство
Коментари

Още от последните новини