ГЕРБ-СДС се регистрира за изборите с амбиция да е първа политическа сила

ГЕРБ-СДС се регистрира за изборите с амбиция да е първа политическа сила  - E-Burgas.com

ГЕРБ-СДС се регистрираха в ЦИК за двата предстоящи вота на 14 ноември – за президент и вицепрезидент, както и за Народно събрание. Документите на коалицията и необходимия брой подписи за регистрацията бяха внесени от председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС в 46-oто Народно събрание Десислава Атанасова, председателя на СДС Румен Христов, председателя на МГЕРБ Георг Георгиев и други представители на партията. 

„Надяваме се, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила в следващия парламент, заедно с нашите партньори от СДС. Показали сме, че можем да се съобразим с вота на хората”, посочи Десислава Атанасова на излизане пред медиите.

 "Много е важно да се знае, че въпреки опасенията, че мачът е свирен, публиката ясно може да различи по-добрите играчи. Мисля, че вече обществото ни се събужда и ще покаже това с автентичния си вот", коментира още тя.

Атанасова, обаче, отказа да говори за имена и заяви, че това предстои да стане ясно много скоро. 

"Вероятно това е въпросът, който най-много ви вълнува, но днес внесохме всички необходими документи, както и всички необходими подписи. Събрали сме 27 хил. подписа и за двете кампании за избори - за Народно събрание и за президент и вицепрезидент. За всяка системна партия е изключително важно да подхожда сериозно към всеки вид избор. Сега обаче сме в ситуация, в която днес приключват номинациите във всички наши структури и за двата вида избори. Когато ги обобщим, непременно първо медиите, а и обществото ще разбере нашата кандидатпрезидентска двойка и нашите листи за народни представители", каза Атанасова.

Според нея имената не са единственото важно нещо, защото трябва да се говори за изборния процес.

"Защо се стигна до тук? Как политическите партии, които спечелиха доверието на хората не могат да носят отговорност и българите ще са принудени за пореден път да бъдат на избори и да избират неясно от какво. Трябва да говорим за проекциите на един политически инженер и това е президентът Румен Радев. Хаосът, до който стигна цялата ни политическа система, се дължи на разбъркването, което той направи и миналата година и с това, че не беше център за консенсус и обединение и на институции и на политически партии, за да се носи отговорност за българските граждани", подчерта Десислава Атанасова. 

Коментари

Още от последните новини