ГЕРБ изпревари ДБ за комисията "Росенец"

ГЕРБ изпревари ДБ за комисията

Вече сме събрали 48 подписа и ще ги внесем за временна анкетна комисия за Росенец, съобщи депутатът и заместник-председател на групата на ГЕРБ Тома Биков. Той каза това от парламентарната трибуна веднага след съпредседателя на Демократична България Христо Иванов, който обяви, че групата събира подписи за комисията, offnews.bg.

Христо Иванов нарече случая с резиденцията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган  "Дисниленд на корупцията". “Росенец е емблематичен случай за хора, които са над закона. Продължава да има яхтено пристанище, което съществува като земеделски имот в морето. Това ще е тест за това кой иска промяната”, каза Иванов. “Нека да видим как институциите са си затваряли очите. Нека да видим кои парламентарни групи ще се включат, добави той.

Иванов припомни, че Демократична България внесе и проект за промяна на конституцията и събира подписи за придвижването му. Доц. Атанас Славов е на разположение, каза Иванов. Въпросът не е да има какъвто и да е кабинет, въпросът е това Народно събрание да направи промяна, каза той.

Биков пък видя завера срещу ГЕРБ от всички партии на протеста - ИНТ, ДБ и ИМВ заедно с ДПС. Като пример той посочи, че всичките партии са се коалирали срещу ГЕРБ за избирането на шефовете на правната, здравната и финансовата комисия в петък. Йордан Цонев от ДПС контрира, че ГЕРБ са тези, които унищожават коалиционния си партньор, и припомни изчезването на РБ, АБВ и Патриотичния фронт.

Свързани статии
Ще се срещнат ли очи в очи Доган и Бойко Рашков по казуса "Росенец"? Още няма пари за събаряне на незаконната сграда край Догансарай Депутат от ДПС: По Южното Черноморие има хиляди постройки без документация, Росенец е политически PR Комисията "Росенец" изиска цялата документация за сарая и започва серия изслушвания Създават комисии за "Росенец" и полицейския произвол на протести Десетки доброволци запретнаха ръкави в чистене на Росенец Димитър Найденов: Ивицата до Догансарай вече не е земеделска земя, а плаж ВАС: Плажът пред Догансарай влиза в кадастъра като защитена територия Върховният съд отказа да спре вписването на "Росенец" като плаж Безплатно автокино пред Догансарай довечера
Тагове
росенец сарай доган
Коментари

Още от последните новини