Георги от Сарафово, който бе „сюрпризиран“ от полицаи на 1 април, остава в ареста

Георги от Сарафово, който бе „сюрпризиран“ от полицаи на 1 април, остава в ареста - E-Burgas.com

Съдът в Бургас реши да вземе мярка за неотклонение „Задържане под стража спрямо Георги М., привлечен като обвиняем за производство и държане, с цел разпространение на наркотични вещества.

Припомняме, че на 1 април, в кв. Сарафово, в къща и постройка в двора й, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфетамин.

Той е обвиняем и за това, че без надлежно разрешително, държал прекурсори, материали и съоръжения за производство на наркотика.

За Окръжен съд – Бургас от събраните в досъдебното производство доказателства и предвид повдигнатото обвинение, в случая са касае за наличие на доказано обосновано предположение, че обвиняемия е извършил престъплението, което му е повдигнато, както и че съществува реална опасност Георги да извърши друго престъпление.

В мотивите на съдебната инстанция се казва „безспорно,че намереното при изземването вещество е високорисково – наркотично и обвиняемия не само е употребявал наркотика за лични нужди, но и го е предоставял на трети лица, т.е. разпространявал го е. За тази цел той се е снабдил с всички необходими  - законно и незаконно придобити химични компоненти за направата на наркотичното вещество, както е и притежавал необходимата техническа апаратура за това".

Съдът намери, че с цел да се попречи на обвиняемия да се укрие, касае се за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание „Лишаване от свобода" от 3 до 12 години, което само по себе си е достатъчно основание за опит за укриване, както и да се попречи той да извърши друго престъпление, единствената целесъобразна мярка е „Задържане под стража".

Свързани статии
Арестуваният зам.-министър и още петима вече имат обвинения Новите съдебни заседатели в Районен съд – Малко Търново се заклеха онлайн Разбиха наркоканал, минавал през Пловдив Наградиха предесдателя на Окръжния съд в Бургас за принос в развитието на висшето образование 20 месеца затвор за педофила Йордан от Рудник, блудствал с 10-годишно момиченце След акция в "Меден рудник": Сгащиха криминално проявен с фалшиви регистрационни табели Нася Ненова осъди либийските си мъчители за 500 хил.лв. Задържаха поредния наркодилър в Бургас, вижте "творенията му" (Снимки) Разбиха нова наркооранжерия в Бургаско (Снимки) Авиомузеят в Бургас отново заработи за посетители
Тагове
Сарафово наркотици метамфетамин арест съд
Коментари

Още от последните новини