Ето с какви обвинения предават на съда Деян Дичев

Ето с какви обвинения предават на съда Деян Дичев - E-Burgas.com

Районна прокуратура-Бургас предаде на съд Деян Дичев, обвинен в лично укривателство на бизнесмена Станимир Рагевски, привлечен към наказателна отговорност за извършване на две убийства.

Дичев е обвинен за това, че е помагал на Рагевски да се укрива от наказателно преследване за тези престъпления, без двамата да са се споразумели за това преди извършването на самите престъпления.

Готвачът на Рагевски, както стана популярен Дичев, е обвинен и за това, че е придобил и държал огнестрелно оръжие – пистолет и боеприпаси, без да има разрешение за това. Оръжието е придобито на 04.08.2021 г. и е държано до 24.08.2021 г. Престъплението, което е квалифицирано по чл.339, ал.1 от НК, е извършено в гр. Бургас.

Той е обвинен и за това, че противозаконно държал наркотични вещества – коноп и кокаин, чиято обща стойност възлиза на 452 лева. Престъплението е осъществено за времето от 04.08.2021 г. до 24.08.2021 г. в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.

По време на разследването е установено, че Деян е спомогнал Рагевски да заличи следите от убийствата на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед без да са се споразумявали за това преди извършване на убийствата. Престъпното деяние се изразява в заличаване на следите от убийствата, укриване на вещите на пострадалите, труповете, оръжието и куршумите, с които е отнет животът им. Прикрити от органите на реда са били фактическото осъществяване на убийствата и техният извършител.

Установено е също така, че Дичев е придобил от Рагевски, а след това и държал без надлежно разрешително, пистолет и 13 бр. патрони, които е укрил в мокро помещение в заведението му в ДНА. В същото помещение е държал противозаконно над 5 гр. кокаин и над 6 гр. коноп, представляващи високорискови наркотични вещества.

Предстои Районен съд-Бургас да насрочи дата за провеждане на съдебното заседание.

Свързани статии
Известен криминален влогър посвети епизод на случая с Теодора Бахлова и Юмер Мехмед (видео) Убитата брокерка Теодора Бахлова се оказа в избирателните списъци Съдът окончателно остави в ареста готвача на Рагевски Деян Дичев остава в ареста, грози го затвор по три обвинения за съучастник на Рагевски Откриха зловещи находки в канализация около смъртта на Бахлова Окръжен съд - Бургас: Деян Дичев остава в ареста, за да не укрие или унищожи веществени доказателства Деян Дичев остава в ареста, не допуснаха медии в съдебна зала Адвокатът на Дичев: Няма данни, че той е рязал трупа на Юмер, помагал е поради страх от извършителите Деян Дичев е обвинен в лично укривателство, законът не предвижда наказание за разчленяване на тяло Адвокатът на готвача Дичев: Има известна доза съжаление у него
Тагове
рагевски дичев юмер бахлова
Коментари

Още от последните новини