Ето кой е номинираният за здравен министър

Ето кой е номинираният за здравен министър - E-Burgas.com

Кой е номинираният за нов здравен министър проф. Костадин Ангелов?

Изпълнителният директор на УМБАЛ "Александровска" е завършил МУ София, с придобита специалност по хирургия, и курсове по хирургична онкология,  хепатобилиарна и панкреатична хирургия, съобщава сайтът OFFnews.bg.

Започва работа като лекар в Центъра за спешна медицинска помощ към УМБАЛ "Св. Анна". Работи като хирург в Клиниката по хирургия на УМБАЛ "Александровска", където впоследствие е главен административен лекар, а към момента - изпълнителен директор на лечебното заведение.

Проф. Ангелов е член на член на Управителния съвет на Асоциацията на Университетските болници за активно лечение в Република България, на Академичния съвет на Медицински университет - София и секретар на Българското хирургическо дружество. От 217 г. е съветник в Комисията по здравеопазване на Народното събрание и главен координатор на на Експертния съвет по „Хирургия”, Министерство на здравеопазването

През 2012 г. е удостоен с наградата „Най-добър преподавател" на студентите медици от випуск 2012 г., а през 2015 г. с приз „Проф. д-р Парашкев Стоянов” за високи постижения в областта на медицинската наука и преподаване, Медицински факултет, МУ-София.

Автор и съавтор на множество научни публикации и учебници по хирургия.

Проф. Костадин Ангелов е и член на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19.

Номинацията му за шеф на здравното ведомство ще бъде гласувана в Народното събрание.

Свързани статии
Министър Пулев идва в Бургас, представя Плана за възстановяване и европрограми Исканата оставка на зам.-шефа на граничните е факт Поискаха оставката на министъра на културата ГЕРБ поиска оставката на правителството Назначиха нов зам.-министър на отбраната Емил Дечев е новият зам.-министър на правосъдието Кутев поискал оставката на Нинова в лично качество Янев назначи нов зам.-министър от Оксфорд Служебният екоминистър: Искам да съборя строежа на Алепу, но нямам правомощия ФИФА и УЕФА искат логично обяснение за действията на Боби Михайлов
Тагове
министър оставка костадин ангелов
Коментари