Ето кой е номинираният за здравен министър

Ето кой е номинираният за здравен министър - E-Burgas.com

Кой е номинираният за нов здравен министър проф. Костадин Ангелов?

Изпълнителният директор на УМБАЛ "Александровска" е завършил МУ София, с придобита специалност по хирургия, и курсове по хирургична онкология,  хепатобилиарна и панкреатична хирургия, съобщава сайтът OFFnews.bg.

Започва работа като лекар в Центъра за спешна медицинска помощ към УМБАЛ "Св. Анна". Работи като хирург в Клиниката по хирургия на УМБАЛ "Александровска", където впоследствие е главен административен лекар, а към момента - изпълнителен директор на лечебното заведение.

Проф. Ангелов е член на член на Управителния съвет на Асоциацията на Университетските болници за активно лечение в Република България, на Академичния съвет на Медицински университет - София и секретар на Българското хирургическо дружество. От 217 г. е съветник в Комисията по здравеопазване на Народното събрание и главен координатор на на Експертния съвет по „Хирургия”, Министерство на здравеопазването

През 2012 г. е удостоен с наградата „Най-добър преподавател" на студентите медици от випуск 2012 г., а през 2015 г. с приз „Проф. д-р Парашкев Стоянов” за високи постижения в областта на медицинската наука и преподаване, Медицински факултет, МУ-София.

Автор и съавтор на множество научни публикации и учебници по хирургия.

Проф. Костадин Ангелов е и член на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19.

Номинацията му за шеф на здравното ведомство ще бъде гласувана в Народното събрание.

Свързани статии
Пристигнаха още 57 600 ваксини на АстраЗенека у нас Здравният министър: Държим пандемията на каишка Коронавирусът отново настъпва, Бургас е сред областите в червената зона НОЩ: Мерките срещу ковид дават резултат, на правилния път сме Министър Ангелов започва срещи с РЗИ-та Костадин Ангелов: Парадокс е, че воювам с вас за вашето здраве Три пъти повече излекувани от ковид през последната седмица Наблюдава се трайна тенденция за намаляване на забарзените Костадин Ангелов иска реформа в здравеопазването Костадин Ангелов уточни какво отваря и какво не от 4 януари
Тагове
министър оставка костадин ангелов
Коментари

Още от последните новини