Ето кой е номинираният за здравен министър

Ето кой е номинираният за здравен министър - E-Burgas.com

Кой е номинираният за нов здравен министър проф. Костадин Ангелов?

Изпълнителният директор на УМБАЛ "Александровска" е завършил МУ София, с придобита специалност по хирургия, и курсове по хирургична онкология,  хепатобилиарна и панкреатична хирургия, съобщава сайтът OFFnews.bg.

Започва работа като лекар в Центъра за спешна медицинска помощ към УМБАЛ "Св. Анна". Работи като хирург в Клиниката по хирургия на УМБАЛ "Александровска", където впоследствие е главен административен лекар, а към момента - изпълнителен директор на лечебното заведение.

Проф. Ангелов е член на член на Управителния съвет на Асоциацията на Университетските болници за активно лечение в Република България, на Академичния съвет на Медицински университет - София и секретар на Българското хирургическо дружество. От 217 г. е съветник в Комисията по здравеопазване на Народното събрание и главен координатор на на Експертния съвет по „Хирургия”, Министерство на здравеопазването

През 2012 г. е удостоен с наградата „Най-добър преподавател" на студентите медици от випуск 2012 г., а през 2015 г. с приз „Проф. д-р Парашкев Стоянов” за високи постижения в областта на медицинската наука и преподаване, Медицински факултет, МУ-София.

Автор и съавтор на множество научни публикации и учебници по хирургия.

Проф. Костадин Ангелов е и член на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19.

Номинацията му за шеф на здравното ведомство ще бъде гласувана в Народното събрание.

Свързани статии
Нова заповед на здравния министър Костадин Ангелов: Медиците на първа линия имат нужда от помощ! Народното събрание обсъжда исканата оставка на Караянчева днес Утре гласуват за оставката на Караянчева Обсъждат допълнителни мерки за опазване на възрастните хора от Covid-19 Румен Радев: Оставката на правителството е единственият изход от кризата (Видео) Тома Биков: Няма да подаваме оставка 126 души са задържани при вчерашните протести Протестите в София продължават над 10 часа (Live) Напрежение на протеста на старта на новия политически сезон
Тагове
министър оставка костадин ангелов
Коментари

Още от последните новини