Експерт: И лошото състояние на пътя е причина за катастрофата с цистерна

Експерт: И лошото състояние на пътя е причина за катастрофата с цистерна - E-Burgas.com

Най вероятно става дума и за скорост над ограничението, това е човешката грешка, но следващото важно нещо е, че състоянието на пътя категорично не позволява безопасно придвижване. Това каза в сутрешния блок на bTV „Тази сутрин“ Диана Русинова Европейски център за транспортни политики за тежката катастрофа от понеделник между цистерна и джип край Скравена.

При инцидента пострадаха шестима души, сред които и две деца – на 12 и 14 години.

Има опасности на пътя, които са просто опасни, такива, които са много опасни и такива, които рано или късно ще доведат до пътен инцидент. Този е последните. Проблем е дилатационната фуга, обясни Русинова.

Свързани статии
Тежка катастрофа на пътя Варна - Бургас, няколко души са в болница Войната по пътищата взе жертва в Бургаско Надрусана айтозлийка предизвика катастрофа на бургаско кръстовище, откараха я в болница Пиян айтозлия се претрепа с триколка Катастрофа с камион блокира едната тангента към София Младеж от руенско помля пенсионер с автомобила си е село Просеник Общински автобус катастрофира в Бургас 65-годишна бургазлийка с 4 счупени ребра отказа хоспитализация след катастрофа Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова Турски Хюндай връхлетя върху Ровър на жандармерията край Стоилово
Тагове
катастрофа цистерна
Коментари

Още от последните новини