Ексклузивни новини от света

Ексклузивни новини  от света  - E-Burgas.com

     Вашингтон е обезпокоен от избягването на антируските санкции от Китай, ОАЕ, Турция и Европейския съюз, заяви министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън.

 

     ЕС и Молдова подписаха споразумение за сътрудничество в областта на сигурността и отбраната, съобщи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел.

 

     Съветът на ЕС прие нови правила, които от 2026 г. ще позволят на Европейската комисия да спре вноса на газ, включително LNG, от Русия и Беларус.

 

     Владимир Зеленски моли съседните държави от НАТО да използват своите бойни самолети за сваляне на цели във въздушното пространство на страната.

 

„Готови сме да подпишем всички документи, че ако руска ракета бъде свалена над Украйна, тогава страните от НАТО няма да носят отговорност за щетите, причинени от падането или експлозията <...> Но всички се страхуват от ескалация“, каза Зеленски.

 

     Испания реши да отзове за постоянно своя посланик в Аржентина, съобщи испанският външен министър Хосе Мануел Албарес.

 

Решението беше взето на фона на обвиненията в корупция срещу аржентинския президент срещу съпругата на испанския премиер Санчес.

 

     Ръководителят на външното министерство Дейвид Камерън заяви, че Обединеното кралство не изключва възможността за изтегляне на руски активи, след като използва приходите от реинвестирането им.

 

    Първият запор на доходи от руски активи от европейски банки ще бъде извършен през юли - Европейската комисия

 

     В Русия започнаха ядрени учения с практическо обучение по подготовка и използване на нестратегически ядрени оръжия. В момента тече първият етап с ракетите „Искандер“ и „Кинжалов“.

Коментари

Още от последните новини