Двуметрови преспи затвориха Троянския проход

Двуметрови преспи затвориха Троянския проход - E-Burgas.com
Снимката е илюстративна

501 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

От АПИ допълват, че обработването на настилките продължава, снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим и при усилване на снеговалежа ще се включи допълнителна техника.

Затворен за всички автомобили е най-високият старопланински проход - "Троянски". На места преспите достигат два метра и снеговалежът продължава.

Ограничено е преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т през проходите "Предел", "Превала" и "Рожен", както и по пътя Кюстендил - ГКПП "Гюешево".

В област Смолян е преустановено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона и преминаването с ремаркета и полуремаркета по пътищата: Батак-Доспат, Доспат-Борино-Тешел-Девин, Проглед - Пампорово - Стойките, Девин - Михалково, Добридол - Дреновец - Тополовец в област Видин.

Пътят Монтана-Берковица-София през прохода Петрохан в Стара планина е затворен, след като за втори път в рамките на няколко часа върху шосето е паднала лавина. Първата лавина е паднала през нощта, пътят е бил разчистен и тази сутрин е бил отворен за движение.

Втората лавина е паднала на около километър под билото. Движението е спряно от двете страни на прохода, предава БНР.

В 8 области на Северна България е обявен оранжев код за обилни снеговалежи. По старопланинските проходи има виелици и навявания, а в североизточните райони духа и силен вятър.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

При необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавявания, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя, посочват от АПИ.

Свързани статии
АПИ вече е с нов шеф Комитова уволни и новия шеф на АПИ заради своеволия Шефът на "Автомагистрали": Изхарчени милиарди по безобразен начин Хиляди ментета на световни марки дрехи задържаха на "Капитан Андреево" Зам.-министър Захари Христов: Винетките издържат тол системата у нас Две фирми, събиращи тол такси вместо АПИ, взели 57 млн.лв. комисионна Започнаха обученията за машинното гласуване в Бургас, Мария Нейкова тества първа Комитова: 900 души в АПИ отговарят за ТОЛ системата, а поддръжката е дадена на частна фирма Министър Комитова: Започнахме проверка на ТОЛ системата Новият шеф на АПИ: Има нарушения в ремонтите на "Тракия" и "Марица"
Тагове
Троянски проход сняг АПИ
Коментари

Още от последните новини