До края на септември остава слънчево и топло

До края на септември остава слънчево и топло - E-Burgas.com

Лятото ще продължи почти до края на септември, температурите ще останат високи, прогнозира климатологът и зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции проф. Георги Рачев.

Захлаждане се очаква около 19 септември, но градусите ще останат високи за сезона.

"В момента сме 3-4 градуса над нормата. Такива температури и толкова продължителни – рядко се случват. През следващите две седмици не се очакват сериозни валежи", каза Рачев пред bTV. Трудно обаче ще се сбъднат очакванията за късен летен сезон през октомври.

"Октомври на почивка могат да ходят хора, за които слънчевото и горещо време е противопоказно", коментира проф. Рачев.

Климатологът посочи, че от юли месец страната ни е разделена на две – Източна България, където вали под нормалното и Западна България, където те са в норма.

"Перничани ги изкъпахме, ще имат вода не само през цялата зима, но и през пролетта. По поречнието на река Камчия, където са основните язовири за Черноморието – има суша. Добре, че 70% от големите хотели бяха затворени, защото щеше да се стигне до безводие", поясни Георги Рачев.
 

Свързани статии
Предупреждават за опасно време в цялата страна Променлива облачност през цялата идна седмица Жълт и оранжев код за опасно силни пориви на вятъра в почти цялата страна Слънчева събота по морето, температурата на водата остава 23° Тежки бури в Гърция, у нас идва застудяване Горещ уикенд в страната, прохладно остава по Черноморието Слънчева събота по Черноморието, идеални температури за плаж през уикенда Дъжд и облаци по морето Истинското лято идва септември с температури до 35 градуса Облаци по морето днес, но без дъжд
Тагове
прогноза времето септември
Коментари

Още от последните новини