До края на септември остава слънчево и топло

До края на септември остава слънчево и топло - E-Burgas.com

Лятото ще продължи почти до края на септември, температурите ще останат високи, прогнозира климатологът и зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции проф. Георги Рачев.

Захлаждане се очаква около 19 септември, но градусите ще останат високи за сезона.

"В момента сме 3-4 градуса над нормата. Такива температури и толкова продължителни – рядко се случват. През следващите две седмици не се очакват сериозни валежи", каза Рачев пред bTV. Трудно обаче ще се сбъднат очакванията за късен летен сезон през октомври.

"Октомври на почивка могат да ходят хора, за които слънчевото и горещо време е противопоказно", коментира проф. Рачев.

Климатологът посочи, че от юли месец страната ни е разделена на две – Източна България, където вали под нормалното и Западна България, където те са в норма.

"Перничани ги изкъпахме, ще имат вода не само през цялата зима, но и през пролетта. По поречнието на река Камчия, където са основните язовири за Черноморието – има суша. Добре, че 70% от големите хотели бяха затворени, защото щеше да се стигне до безводие", поясни Георги Рачев.
 

Свързани статии
И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Топъл въздух от Сахара ни очаква през декември Облачно с превалявания ще е днес, сняг на места над 1300 метра Сиромашко лято е, чакат ни седмици слънце и липса на мъгли Драстично намаление на цените по Южното Черноморие през септември Жега по морето - слънце и температури до 28 градуса Температурите и днес ще се повишават Температури до 23 градуса днес Порадвайте се на слънцето днес, утре отново студ и дъжд Жълт код за силен вятър в Северна България, по Черноморието дъжд, но в края на деня
Тагове
прогноза времето септември
Коментари

Още от последните новини