Днес: Съдът в Бургас решава за ареста на рейнджър, обвинен за убийството на фелдшер

Днес: Съдът в Бургас решава за ареста на рейнджър, обвинен за убийството на фелдшер - E-Burgas.com

Апелативният съд в Бургас ще се произнесе днес за ареста на 37-годишния бившия рейнджър Иван Пачелиев, обвинен за смъртта на фелдшера тополовградктото село Орешник на 8 октомври т.г. съобщи "Дарик". Пачелиев бе задържан след 5-часова блокада в селото и на намесата на психолози, след разговорите, с които легионерът се предаде доброволно на полицията. До момента той отказва съдействие на разследващите.

На първа инстанция – Окръжният съд в Ямбол прие, че има достатъчно доказателства в подкрепа на обвинението, а именно че е заклал с нож фелдшера на работното му място, каквито са и показанията на свидетели, видели Пачелиев да влиза в кабинета на медика във фаталния ден, и му наложи постоянен арест. Днес той ще настоява апелативните магистрати в Бургас да преразгледат решението на колегите си и да му определят по-лека мярка за неотклонение.

От Лекарския съюз определиха убийството като преминаване на всички човешки граници и морал. И настояха да бъде приложена цялата строгост на закона.

Припомняме, през 2018 г. Пачелиев откри стрелба срещу полицаи, които дошли в дома му, за да му връчат призовка. Впоследствие той бе пуснат на свобода.

Коментари

Още от последните новини