Джигити хвърчат с 270 км/ч по магистралите "Струма" и "Тракия"

Джигити хвърчат с 270 км/ч по магистралите

Над 1100 фрапиращи случая на превишена скорост само за 6 месеца. Седем шофьори са били засечени от камерите на Пътна полиция с над 200 км/ч. Рекордьорът е сниман с 277 км/ч на магистрала „Струма“. Преди броени седмици на същия пътен участък с 268 е преминал друг водач на мощна кола. Сред фрапантните нарушители е и шофьор, минал със 266 км/ч на магистрала „Тракия“ в района на Пазарджик, посочва NOVA.
 
Глобата, която рекордьорите по превишена скорост ще отнесат, е между 1200 и 1350 лева. Повечето от тях са натискали газта по магистрали и скоростни пътища.
 
„На главния път Бяла – Плевен – София при ограничение 90 км/ч имаме установена скорост от 216 км/ч.”, обясни инспектор Илия Георгиев от Пътна полиция.

Само за седмица: Полицията хвана над 200 пияни шофьори Сред джигитите има и варненец с мощна кола, който вдигнал 186 км/ч, въпреки че пътни знаци указвали, че не може да кара с повече от 60 км/ч. В масовия случай шофьорите карат твърде бързо в градове и села.
 
„За първите 6 месеца на тази година са издадени над 1100 наказателни постановления за подобни нарушения”, заяви инспектор Илия Георгиев.

Според експертите в бранша основните причини за фрапантните нарушения са чувство за безнаказаност и висока самооценка.

Коментари

Още от последните новини