Димитър Николов: Поскъпването на водата с 60% е шок за бургазлии

Димитър Николов: Поскъпването на водата с 60% е шок за бургазлии - E-Burgas.com

Бургаският кмет Димитър Николов реагира остро на скандално и неадекватно решението на КЕВР. Както е известно Комисията взе решение от 1 август да увеличи цената на водата в Бургас с 60% и то в условията на криза.

"Това е шокиращо за всяко семейство, бизнес и за бюджета на общината. Решението е неаргументирано, без обяснения и каквито и да е предварителни разяснения! И това се прави в условията на криза, без заложени предварително средства в бюджета на общината, домакинствата и бизнеса. Решението е несъобразено с покупателната способност на хората", заяви Николов.

Кметът ще изрази категоричното си възражение в официална позиция до КЕВР и ВиК-Бургас с настояване за преразглеждане на решението и коригирирането на цената на водата до приемливи нива.

Свързани статии
Мъжът, нахлул във ВиК дружество по халат Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Акция по кръводаряване се провежда в много градове у нас Компенсираха ВиК дружествата със 16 млн. лева заради скъпия ток По-високата цена на газа влиза в сила Затварят още едно кръстовище в центъра заради ВиК ремонтите 1709 са заловените дрогирани водачи за последните 3 месеца Мъж реши да почисти съседския двор и запали къщата Затварят за месец и част от "Шейново"
Тагове
вик цена вода увеличение кевр
Коментари

Още от последните новини