Димитър Николов: Поскъпването на водата с 60% е шок за бургазлии

Димитър Николов: Поскъпването на водата с 60% е шок за бургазлии - E-Burgas.com

Бургаският кмет Димитър Николов реагира остро на скандално и неадекватно решението на КЕВР. Както е известно Комисията взе решение от 1 август да увеличи цената на водата в Бургас с 60% и то в условията на криза.

"Това е шокиращо за всяко семейство, бизнес и за бюджета на общината. Решението е неаргументирано, без обяснения и каквито и да е предварителни разяснения! И това се прави в условията на криза, без заложени предварително средства в бюджета на общината, домакинствата и бизнеса. Решението е несъобразено с покупателната способност на хората", заяви Николов.

Кметът ще изрази категоричното си възражение в официална позиция до КЕВР и ВиК-Бургас с настояване за преразглеждане на решението и коригирирането на цената на водата до приемливи нива.

Свързани статии
Заловиха опасни пияници зад волана в Айтос ВиК ремонтите в Бургас достигнаха кръстовището между улиците "Шейново" и "Пробуда" Затварят част от центъра в Бургас заради дейности на ВиК МРРБ: Цената на водата за бургазлии лежи в нивите край Медово (Снимки) Спипаха поредния надрусан шофьор в Бургас, ето какво откриха в дома му (Снимки) ВиК ремонт затваря още едно кръстовище на центъра Поискаха закриване на ВиК асоциацията на работна среща в Бургас Община Созопол: Инвестиционната програма на ВиК е условна и няма пари за нея ВиК налазва Лозово, променят движението заради нови проекти Тихомир Янакиев: Две години ме заблуждават за огромни ВиК проекти за 400 млн. лв.
Тагове
вик цена вода увеличение кевр
Коментари

Още от последните новини