Деян Донков влиза в ролята на убиеца Вено в моноспектакъла "Камбаната" на 15 декември в Бургас

Деян Донков влиза в ролята на убиеца Вено в моноспектакъла

Премиера на великолепния моноспектакъл "Камбаната" на Деян Донков ще се състои в Бургас на 15 декември. Домакин на събитието с начален час 19 часа, е Културен дом НХК.

Постановката по романа на Недялко Славов проследява битието на Вено - убиец, претърпял катарзис през Вярата и готов да опази нейния символ - Камбаната, с живота си. „... Това е изпитание, Вено! Праща ни го Той. Изпитва народа ни. Потъне ли тоя платноход – църквата и народът ни изчезва. Това го знаят антихристите, затова все там целят, в сърцето“ - казва поп Васил на Вено в романа. И Вено го чува с душата си, която на сцената ще звучи чрез музиката на оркестър „Карандила“.

Къде ще го отведе Камбаната, ще разкрие Деян Донков на сцената. До него ще застане Пламена Иванова в образа на Лейла - единствената любов на Вено. “Как неистово желая да мина през Камбаната на Недялко Славов или по-скоро тя да мине през мен и да остане завинаги в мен" - казва за творбата Деян Донков, който е и режисьор на постановката. "Камбаната" е част от програма Наследство II на Фондация Пловдив 2019, като проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Сценограф е Никола Тороманов, музиката е на Петя Диманова, видео дизайн - Марио Стойнов, Хореограф - Деян Георгиев, Фотограф - Стефан Н. Щерев. Със специалното участие на Нено Илиев - акордеон. Заповядайте да видите и чуете "Камбаната".

Премиерата се организира от Маруся Русева и нейното „Арт ателие“. Билетите ви очакват на касата на НХК. За резервации и повече информация: 0894 898 098.

Свързани статии
Комедията „Отчаяни съпрузи“ ще бъде в Бургас на 3 септември Уникални гост-солисти идват в Бургас за "Севилският бръснар" Комедията "Игра за двама" ще се играе в Бургас на 12 юли Гледайте блестящото изпълнение на Николай Урумов като Бай Ганьо на 1 юни в НХК Театър "Трио" връща усмивките на болни деца в Бургас „Службогонци“ забавлява бургазлии в сряда в Операта Не пропускайте днес "Кафе с претенция" „Арт ателие” и Театър Българска армия представят спектакъла „Кафе с претенция” в Бургас Турне на „Тук и сега“ в Бургас през март 2022г. Камен Донев отново влиза в ролята на Сирано дьо Бержерак в Бургас
Тагове
театър
Коментари

Още от последните новини