Депутатите вдигнаха заплатите си с 500 лева

Депутатите вдигнаха заплатите си с 500 лева - E-Burgas.com

4803 лв. е вече минималната заплата на депутат от септември, като повишението спрямо юни е с 500 лева. Това става ясно от данните на националната статистика за средната заплата, публикува cross.bg Според нея служителите в държавната администрация получават средно 1601 лева на месец, а това определя и депутатските възнаграждения.

Народните представители обаче получават проценти за участие в комисия и добавка за стаж. Най-високата заплата сред държавниците взема президентът. С добавката за прослужено време заплатата на Румен Радев става над 15 хиляди лева.

Шефката на парламента Цвета Караянчева и премиерът Бойко Борисов получават с 50% повече от депутатите, или 7204 лв. С добавката за трудов стаж месечната заплата на Борисов скача до над 10 хиляди лева, сочат още данните.

Свързани статии
Депутатите решават за четири ваксини срещи ковид Вдигат заплатите на лекарите докато има пандемия, отделно 1000 лв. за всички на първа линия Полицаите договориха увеличение на заплатите си Над 20 млн.лв. за коледни бонуси за магистрати Депутатите няма да работят и днес, липса на кворум отново провали заседанието на НС Шефът на МВР непреклонен: С 10% ще е увеличението на заплатите в системата Ето я новата зала, където ще се проведе първото заседание на парламента (Снимки) Депутатите се събират за извънредно заседание днес Бургаски депутати ще разясняват на гражданите всички мерки срещу пандемията Близо 100 работници от Бургас си чакат заплатата трета година
Тагове
заплати депутати
Коментари

Още от последните новини