Депутатите вдигнаха заплатите си с 500 лева

Депутатите вдигнаха заплатите си с 500 лева - E-Burgas.com

4803 лв. е вече минималната заплата на депутат от септември, като повишението спрямо юни е с 500 лева. Това става ясно от данните на националната статистика за средната заплата, публикува cross.bg Според нея служителите в държавната администрация получават средно 1601 лева на месец, а това определя и депутатските възнаграждения.

Народните представители обаче получават проценти за участие в комисия и добавка за стаж. Най-високата заплата сред държавниците взема президентът. С добавката за прослужено време заплатата на Румен Радев става над 15 хиляди лева.

Шефката на парламента Цвета Караянчева и премиерът Бойко Борисов получават с 50% повече от депутатите, или 7204 лв. С добавката за трудов стаж месечната заплата на Борисов скача до над 10 хиляди лева, сочат още данните.

Свързани статии
Ударихме дъното по цената на труда в Европа Обсъждат окончателните промени в изборния кодекс Област Бургас остава на 11-то място по средна работна заплата Ето кои са първите кандидат-депутати на бургаското БСП Излъгаха личните асистенти за обещаните заплати Вдигат заплатите във ВиК холдинга Депутатите решават за четири ваксини срещи ковид Вдигат заплатите на лекарите докато има пандемия, отделно 1000 лв. за всички на първа линия Полицаите договориха увеличение на заплатите си Над 20 млн.лв. за коледни бонуси за магистрати
Тагове
заплати депутати
Коментари

Още от последните новини