Деца от лятна академия "Френе"  редят изложба, посветена на Бургаския регион

Деца от лятна академия

Изложбата "Проектно-базирано обучение", която е плод на тримесeчен труд на участниците от Лятна академия "Френе" , ще бъде открита на 31 август в Бургас. 

Децата ще представят своите 3D проекти, информационни табла и седмични издания на Journal de Freinet - Вестникът на "Френе"  - отличителен за методиката на Селестен Френе.

Изложбата ще бъде открита следващия  вторник от 17:00ч до 19:00 ч във фоайето на първи етаж на НХК и може да бъде посетена до 30 септември. 

В нея ще бъдат подредени материали, изработени от повече от 70 деца през последните три месеца. Темата е Бургаския регион и засяга историята, бита, културата, географията, флората и фаунaта в Черно море, Странджа и отличителните за Бургас влажни зони - езерата Вая, Поморийско и Атанасовско езеро.

Посредством учене, базирано на преживелищната педагогика и проектни дейности, децата са добили знания в сферата екологията, биологията, етнографията, архитектурата, историята и антропологията.

В програмата на Лятна академия "Френе" децата преживяват знанието, изработват лични и групови проекти, представят работите си пред по-широка аудитория, задават и отговарят на въпроси, анализират и предлагат решения на обществено значими въпроси.

Какви са особеностите на градския кошер за пчели? 

По какъв начин да се обособи преминаването на малките патенца през пътните артерии, в близост до защитена местност Пода? 

Коя птича песен е най-приятна за работен фон в градска среда и защо? 

Какво би станало, ако серния двуокис на дъното на Черно море изчезне? 

Всяка обучителна програма на "Френе" , се разработва от авторски екип и отразява актуални и важни за развитието на децата теми. Работата в малки групи, индивидуалният подход към всяко дете и професионално подготвения екип носи висока мотивация на децата. Това се вижда в макетите, които децата изработват, усмивките на лицата им в ежедневния процес и не на последно място - доверието и спокойствието на родителите за развитието на децата тук.

 

 

Свързани статии
Тагове
Френе
Коментари

Още от последните новини