Дъждовна събота по Черноморието

Дъждовна събота по Черноморието - E-Burgas.com

В сутрешните часове ще бъде облачно. На много места ще превали дъжд, а по високите полета на Югозападна България - и сняг. Има условия за поледици. След обяд от запад валежите бързо ще спрат и облачността ще се разкъса, най-късно в крайните югоизточни райони, сочи прогнозата на БНТ. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който привечер ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните – между 6° и 11°.

По Черноморието облачността ще е значителна. Около и след обяд ще превали дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, който привечер ще се ориентира от югозапад. Максималните температури на морския бряг ще са от 6° до 8°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е значителна. В часовете преди обяд ще продължи да вали, като границата между дъжд и сняг ще бъде на 1700 метра. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

През следващите дни температурите ще се задържат по-високи от обичайните, но времето ще бъде много променливо. В неделя след временното намаление облачността отново ще се увеличи, но през деня вероятността за валежи е малка. Ще завали в края на деня, първо в югозападните райони.

През нощта срещу понеделник валежи ще обхванат Западна и Централна България, а в понеделник и Източна. Вероятност да са значителни по количество има в крайните южни райони. След обяд от запад валежите ще спират. Във вторник и сряда облачността ще е предимно значителна, но главно в Южна България ще превалява слаб дъжд.

Свързани статии
Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Оранжев код за дъждове налази Южна България Нахлува студен въздух, ще вали на много места в страната Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието
Тагове
време прогноза дъжд
Коментари

Още от последните новини