Да си или не си 5G – не питат вече дигиталните поколения!

Да си или не си 5G – не питат вече дигиталните поколения! - E-Burgas.com
businesstoday.in

 „Местни дигитални жители“ – такива са представителите на  „Поколението Z”, чийто житейски път се преплита изцяло с феномена дигитализация. Те осъзнават и ценят положителните й страни, но и тъжат за загубеното заради нея като връзката с хартията и писалката. 

Като представител на тази възрастова група, Анелина постоянно създава онлайн съдържание, но и потребява такова – музика, новини, игри, филми. А като израснала с преносимите цифрови технологии, тя не се разделя със своето смарт устройство, което ту е в 4G, ту е в 5G режим - като кредитна карта, макар да не плаща за онлайн приложения.  

Всичко, което се предлага на пазара, потребителите могат все още да намеря безплатно, категоричен е Венцислав, който е роден преди 1996-а – годината-граница между Поколението Z и Поколението Y. Като работещ за онлайн информационна медия обаче, той е против „онлайн банкирането“, но е за друг феномен, роден от дигитализацията – изкуствения интелект.  

„За“ ползите и развитието на новите технологии, включително и на мобилните мрежи от пето поколение се обявява и Иван - другият Милениъл в подкаста. От него като работещ в сферата на информационните технологии специалист може да чуете повече за 5G и същността, приложението и значението на тази мрежа, даваща „огромно поле за развитие на комуникационните услуги, начините на работа и изобщо целия пренос на информация“.  

Подкастите от поредицата "Generation Z / Поколение Z" са съдържание, предоставено от европейската радиомрежа Euranet Plus, която се състои от 13 водещи медийни оператори в Европейския съюз. Съдържанието е продуцирано от БНР и достига до вас благодарение на партньорството с „E-Burgas“.

Свързани статии
Равносметка след Европейската година на младежта Социална Европа – какво прави ЕП за облекчаване на инфлацията при работещите Евродепутатите призовават за защита на най-уязвимите европейски домакинства и предприятия от високите цени на енергията Gen Z - Поколението Z или нуждаем ли се от регулации на изкуствения интелект Нови по-строги правила за чистотата на атмосферния въздух предлага Европейската комисия Климатичните промени и неравенствата Поколението Z и дигитално родените медии Въпреки препоръката на ЕК - съпротивата срещу разширяването на Шенгенското пространство расте Водните ресурси в борбата с климатичните промени Какво представлява несигурността на работното място и какви са последствията от нея?
Тагове
Евранет
Коментари

Още от последните новини