Поморие дарява 50 хил.лв. на болници в региона за битката с ковид

Поморие дарява 50 хил.лв. на болници в региона за битката с ковид - E-Burgas.com

Общински съвет Поморие взе решение за дарение на общо 50 хил. лв. от общинския бюджет, разпределени както следва: на МБАЛ – Поморие – 20 хил. лева, на УМБАЛ Бургас – 15 хил. лева и на УМБАЛ „Дева Мария“ Бургас – 15 хил. лева.

Решението е по повод докладна записка от кмета Иван Алексиев, разгледана на днешното редовно заседание на Общинския съвет.

„В условията на прогресираща пандемия, рязко се увеличи и броят на заболелите лица, в частност и броят на хоспитализираните лица от община Поморие в МБАЛ Поморие, УМБАЛ Бургас и УМБАЛ „Дева Мария“ – Бургас, които активно предоставят неотложни медицински услуги на пациенти с диагноза Ковид-19. В тази критична обстановка лечебните заведения увеличават многократно разходите си, свързани с диагностика и лечение на пациенти, налага се откриване на допълнителни легла, наемане на персонал и обезпечаване на лечението с консумативи, лекарства и материали в изключително кратък период. Разходите за този вид дейност са изключително големи, поради това ние сме задължени да откликнем именно в този труден момент и да подкрепим медиците от тези болнични заведения в борбата им с коронавирусната пандемия“, пише в докладната си кметът Алексиев.

Свързани статии
Поморие ще отбележи 3 март с официална програма В Поморие гласуваха бюджет от 33 млн.лв., ето какво очаква местните Подменят уличното осветление в Поморийско Поморие няма да вдига данъците през 2021 Болници алармираха за фалшиви ковид тестове Непълнолетни пребиха ученик в покрайнините на поморийско село Зелена светлина за изграждане на многофункционален спортен комплекс в Поморие Бургаски депутат показа в парламента качеството на новия път край Поморие (Снимки) Ученици от Свети Влас дариха над 1300 лв. за нова линейка в Бургас Община Поморие предостави техника на местната болница
Тагове
болници дарение поморие
Коментари

Още от последните новини