Онкото в Бургас закупи нова апаратура с пари от дарение

Онкото в Бургас закупи нова апаратура с пари от дарение - E-Burgas.com

Медицинска техника, за нуждите на Отделението по анестезиология и интензивно лечение, беше доставена днес на Комплексен онкологичен център (КОЦ) – Бургас. Апаратурата е дарение от групата на общинските съветници от ГЕРБ (ГЕРБ, ВМРО, „Гергьовден“), след получено писмо в администрацията на местния парламент от управителя на лечебното заведение проф. д-р Христо Бозов. 

С лични средства на съветниците бяха закупени инфузомати и инфузионни помпи, за да се осигури възможност за лечение на повече пациенти по едно и също време. 

Апаратите осигуряват постоянен константен поток на вливане с изключителна прецизност, както и вградена функция за точно изчисляване на лекарствената доза спрямо килограмите на пациента. 

Стотици пациенти се лекуват всяка година в КОЦ-Бургас, който е част от специализираната онкомедицинска мрежа в страната. Общинските съветници вече осигуриха хиляди ръкавици за еднократна употреба за лечебни заведения в Бургас.
Очаква се да пристигне специализирана апаратура и за Белодробната болница в морския град. 

Свързани статии
Бургаски полицаи дариха 1 480 лв. на семейството на загинал свой колега от Пазарджик Младоженци дариха пари от сватбени букети на Детското отделение на бургаската болница Ученици от Свети Влас дариха над 1300 лв. за нова линейка в Бургас Училище дари 1100 лв. на бургаската болница Mладоженци дариха пари от букети на детското отделение в УМБАЛ-Бургас Поморие дарява 50 хил.лв. на болници в региона за битката с ковид Читатели на "Черноморски фар" дариха нова носилка на Спешно отделение в УМБАЛ Бургас (Снимки) „Зелена Странджа“ изпълни своя мисия: Подариха надежда на 25 малки села в региона (Снимки) Щедър пациент дари 20 хил.лв. на Инфекциозното в Бургас (Снимки) Обещано и изпълнено: Целият 12 В от ПМГ дари парите си за бала
Тагове
КОЦ-Бургас дарение балготворителност ГЕРБ-Бургас
Коментари