Онкото в Бургас закупи нова апаратура с пари от дарение

Онкото в Бургас закупи нова апаратура с пари от дарение - E-Burgas.com

Медицинска техника, за нуждите на Отделението по анестезиология и интензивно лечение, беше доставена днес на Комплексен онкологичен център (КОЦ) – Бургас. Апаратурата е дарение от групата на общинските съветници от ГЕРБ (ГЕРБ, ВМРО, „Гергьовден“), след получено писмо в администрацията на местния парламент от управителя на лечебното заведение проф. д-р Христо Бозов. 

С лични средства на съветниците бяха закупени инфузомати и инфузионни помпи, за да се осигури възможност за лечение на повече пациенти по едно и също време. 

Апаратите осигуряват постоянен константен поток на вливане с изключителна прецизност, както и вградена функция за точно изчисляване на лекарствената доза спрямо килограмите на пациента. 

Стотици пациенти се лекуват всяка година в КОЦ-Бургас, който е част от специализираната онкомедицинска мрежа в страната. Общинските съветници вече осигуриха хиляди ръкавици за еднократна употреба за лечебни заведения в Бургас.
Очаква се да пристигне специализирана апаратура и за Белодробната болница в морския град. 

Свързани статии
Ученици от Свети Влас дариха над 1300 лв. за нова линейка в Бургас Училище дари 1100 лв. на бургаската болница Mладоженци дариха пари от букети на детското отделение в УМБАЛ-Бургас Поморие дарява 50 хил.лв. на болници в региона за битката с ковид Читатели на "Черноморски фар" дариха нова носилка на Спешно отделение в УМБАЛ Бургас (Снимки) „Зелена Странджа“ изпълни своя мисия: Подариха надежда на 25 малки села в региона (Снимки) Щедър пациент дари 20 хил.лв. на Инфекциозното в Бургас (Снимки) Обещано и изпълнено: Целият 12 В от ПМГ дари парите си за бала Българи в чужбина помагат с дарения на Бургаската болница Полицейският карате джу-джицу клуб направи дарение за борбата с коронавируса
Тагове
КОЦ-Бургас дарение балготворителност ГЕРБ-Бургас
Коментари

Още от последните новини