„Зелена Странджа“ изпълни своя мисия: Подариха надежда на 25 малки села в региона (Снимки)

„Зелена Странджа“ изпълни своя мисия: Подариха надежда на 25 малки села в региона (Снимки) - E-Burgas.com

Сдружението „Зелена Странджа“ осъществи своя мисия, като приключи доставянето на продукти, закупени по собствен проект със средства от фонд „Обединени срещу COVID-19".

889 човека от 25 села с население под 100 жители от общините Царево, Малко Търново и Средец получиха по 1 кг боб, 1 дезинфектант и 1 маска. Всичко е на обща стойност 9979 лв. „Макар и малка, помощта е от полза. В тези села няма магазин, да не говорим за аптека. Жителите им са предимно възрастни хора, които най-много трябва да се пазят от вируси“, споделят от сдружението.  

Маските, които са дарили от сдружението, са многофункционални и практични и могат да се ползват години наред. Освен това на тях е изрисуван най-дългия туристически маршрут в Странджа. Така местните хора ще се информират през кои села преминава 180-километровото трасе на Тур Странджа.

„Благодарим от все сърце на дарителите, както и на общините и кметските наместници за оказаното съдействие. Хората от селата също са благодарни. Много от тях изразиха мнение, че не е важно колко голяма е помощта - важно е да знаят, че някой се е сетил и за тях“, казват още от „Зелена Странджа“.

Галерия
Свързани статии
ЗАВРЪЩАНЕТО НА МЛАДИТЕ ЩЕ СПОМОГНЕ ЗА ОПАЗВАНЕТО НА ПРИРОДНИТЕ МЕСТООБИТАНИЯ В ЗАЩИТЕНИ ЗОНИ СТРАНДЖА И КРЕСНА-ИЛИНДЕНЦИ Бургаски полицаи дариха 1 480 лв. на семейството на загинал свой колега от Пазарджик Младоженци дариха пари от сватбени букети на Детското отделение на бургаската болница Общината събира данъците от селата на място и с отстъпка Турция съобщи за открита мина на 15 км. от Резово Природолюбители ще се радват на нови пътеки за посетители в Сранджа Идеята за здравен туризъм в Странджа получи рамо и от Областна управа Френски архитекти посетиха Странджа, вдъхновиха се да дават живот на стари сгради (Снимки) Приемат климатолечението като здравен туризъм в Странджа и Южното Черноморие Борим дървесен вредител в Странджа заедно с турски лесовъди
Тагове
странджа зелена зтранджа дарение села
Коментари

Още от последните новини