Черноморието страда от недостиг на чадъри и шезлонги

Черноморието страда от недостиг на чадъри и шезлонги - E-Burgas.com

Плажовете на юг са препълнени, а летовници дори стигат до конфликти, за да запазят чадъри и шезлонги. Докато преди туристите се оплакваха от липса на свободна зона, високите такси и "скъпата сянка", в момента на преден план е именно липсата на плажни принадлежности.

В "Крайморие" цените на плажните принадлежности са по 5 лева, а свободни места почти няма. На бургаския плаж пък  обявиха нулеви цени, заради което обаче чадърите и шезлонгите също не достигат, предава БТВ.

"Чадърите са доста, шезлонгите също са доста, единственият проблем е, че хората са много повече. Не пътуват толкова много, голяма част от тях остава в България. В общи линии плажовете се пълнят много, всеки търси сянка, удобство на плажа", коментира концесионерът на плаж "Бургас - север" Симеон Цветков.

Според изпълнителния директор на Националния борд по туризъм Поли Карастоянова
в момента наблюдаваме един кратък времеви прозорец на нормализация на начина, по който пътуваме, почиваме и бизнесът работи.

"Имаме добра ситуация от гледна точка на бизнеса спрямо миналата година, която беше с близо 80% спад във всички измерения на туристическата индустрия, но ние все
още продължаваме да бъдем с висока степен на тревога, че това е само за кратко", заяви тя. 
Карастоянова добави, че най-големите струпвания, които виждаме в момента, са в откритите пространства на свободните зони, където отговорността е лична.

Коментари

Още от последните новини