Историческо! Цанко Цанков подобри световния рекорд с 2 часа и 10 минути

Историческо! Цанко Цанков подобри световния рекорд с 2 часа и 10 минути - E-Burgas.com

Бургаският плувец Цанко Цанков записа името си за пореден път в историята. 33-годишният бургазлия, който е и първият човек преплувал Бургаския залив от нос Емине до Маслен нос, преплува 41,2 км в басейн без да спира в продължение на 12 часа и подобри досегашното световно постижение на Мартин Стрел с цели 2 часа и 10 минути.

Многократният републикански шампион Цанко, скочи в басейна точно в 7:30 ч тази сутрин и прекара целия ден в непрекъснато плуване. Деца от бургаските школи го нахъсваха, плувайки паралелно с него в останалите коридори.

Очаквайте подробности!

Свързани статии
Паметна плоча на Флората напомня за световния рекорд на Цанко (Снимки)Зарадваха с куп отличия световния рекордьор Цанко Цанков (Снимки)Бургаският кмет за световния рекордьор: Цанко е герой! Вярвахме в него от самото началоГледайте на живо церемонията по награждаването на ЦанкоЦанко се движи в графика за световния рекордНА ЖИВО от Флората: Цанко Цанков се бори за световен рекордДухов оркестър ще подгрява трибуните за рекорда на Цанко ЦанковЗатварят басейна на Флората заради подготвката на Цанко ЦанковНад 100 деца ще надъхват Цанко Цанков да чупи световния рекорд от 12-часово плуване Цанко Цанков започва загрявката: Ще плува 6 часа в петък
Тагове
цанко цанков
Коментари

Още от последните новини