Историческо! Цанко Цанков подобри световния рекорд с 2 часа и 10 минути

Историческо! Цанко Цанков подобри световния рекорд с 2 часа и 10 минути - E-Burgas.com

Бургаският плувец Цанко Цанков записа името си за пореден път в историята. 33-годишният бургазлия, който е и първият човек преплувал Бургаския залив от нос Емине до Маслен нос, преплува 41,2 км в басейн без да спира в продължение на 12 часа и подобри досегашното световно постижение на Мартин Стрел с цели 2 часа и 10 минути.

Многократният републикански шампион Цанко, скочи в басейна точно в 7:30 ч тази сутрин и прекара целия ден в непрекъснато плуване. Деца от бургаските школи го нахъсваха, плувайки паралелно с него в останалите коридори.

Очаквайте подробности!

Свързани статии
Почетни граждани на Бургас подкрепиха приюта за бездомни кучета Състезатели от 6 държави ще спорят за отличията на плувния маратон "Порт Бургас 2021" Топ плувецът Цанко Цанков пред ново предизвикателство: Ще гони нов световен рекорд на Сейшелите И Цанко Цанков зове за оставки: Време е българското плуване да се управлява от млади и амбициозни хора Паметна плоча на Флората напомня за световния рекорд на Цанко (Снимки) Зарадваха с куп отличия световния рекордьор Цанко Цанков (Снимки) Бургаският кмет за световния рекордьор: Цанко е герой! Вярвахме в него от самото начало Гледайте на живо церемонията по награждаването на Цанко Цанко се движи в графика за световния рекорд НА ЖИВО от Флората: Цанко Цанков се бори за световен рекорд
Тагове
цанко цанков
Коментари

Още от последните новини