НА ЖИВО от Флората: Цанко Цанков се бори за световен рекорд

НА ЖИВО от Флората: Цанко Цанков се бори за световен рекорд - E-Burgas.com

Бургазлията Цанко Цанков вече плува в басейна на Флората в опита си да подобри световния рекорд за най-дълго плуване в басейн. Той скочи в басейна в 7:30 часа и в 19:30, трябва да финишира.

Преди това той сподели, че е добре подготвен и е предвидил да плува 100 метра за около 1:21 мин със средна скорост около 4 км/ч. Бургазлията се намира в четвърти коридор и очаква най-големите трудности за организма му да дойдат във втората част на изпитанието.

Припомняме, че световният рекорд го държи Мартин Стрел от Словения през 1998 година. Опитът на Цанко е изцяло по правилата на международната федерация по плуване (FINA) и Европейската плувна лига (LEN).

 

Свързани статии
Почетни граждани на Бургас подкрепиха приюта за бездомни кучета Състезатели от 6 държави ще спорят за отличията на плувния маратон "Порт Бургас 2021" Топ плувецът Цанко Цанков пред ново предизвикателство: Ще гони нов световен рекорд на Сейшелите И Цанко Цанков зове за оставки: Време е българското плуване да се управлява от млади и амбициозни хора Паметна плоча на Флората напомня за световния рекорд на Цанко (Снимки) Зарадваха с куп отличия световния рекордьор Цанко Цанков (Снимки) Бургаският кмет за световния рекордьор: Цанко е герой! Вярвахме в него от самото начало Гледайте на живо церемонията по награждаването на Цанко Историческо! Цанко Цанков подобри световния рекорд с 2 часа и 10 минути Цанко се движи в графика за световния рекорд
Тагове
цанко цанков рекорд
Коментари

Още от последните новини