НА ЖИВО от Флората: Цанко Цанков се бори за световен рекорд

НА ЖИВО от Флората: Цанко Цанков се бори за световен рекорд - E-Burgas.com

Бургазлията Цанко Цанков вече плува в басейна на Флората в опита си да подобри световния рекорд за най-дълго плуване в басейн. Той скочи в басейна в 7:30 часа и в 19:30, трябва да финишира.

Преди това той сподели, че е добре подготвен и е предвидил да плува 100 метра за около 1:21 мин със средна скорост около 4 км/ч. Бургазлията се намира в четвърти коридор и очаква най-големите трудности за организма му да дойдат във втората част на изпитанието.

Припомняме, че световният рекорд го държи Мартин Стрел от Словения през 1998 година. Опитът на Цанко е изцяло по правилата на международната федерация по плуване (FINA) и Европейската плувна лига (LEN).

 

Свързани статии
Паметна плоча на Флората напомня за световния рекорд на Цанко (Снимки) Зарадваха с куп отличия световния рекордьор Цанко Цанков (Снимки) Бургаският кмет за световния рекордьор: Цанко е герой! Вярвахме в него от самото начало Гледайте на живо церемонията по награждаването на Цанко Историческо! Цанко Цанков подобри световния рекорд с 2 часа и 10 минути Цанко се движи в графика за световния рекорд Духов оркестър ще подгрява трибуните за рекорда на Цанко Цанков Затварят басейна на Флората заради подготвката на Цанко Цанков Над 100 деца ще надъхват Цанко Цанков да чупи световния рекорд от 12-часово плуване Цанко Цанков започва загрявката: Ще плува 6 часа в петък
Тагове
цанко цанков рекорд
Коментари

Още от последните новини