Бургазлия влезе в топ 4 на международен кайтфойл турнир в Германия

Бургазлия влезе в топ 4 на международен кайтфойл турнир в Германия  - E-Burgas.com

Състезателят на яхтклуб „Черноморец Бургас” Кристиян Манев влезе в Топ 4 на силния международен кайтфойл шампионат на Германия. Така той за пореден път показа, че има потенциал да се класира и представи страната на предстоящата олимпиада в Париж. Там кайтфойлът ще участва като нов спорт.

В края на юли в Travemunde, Германия, се проведе Националния отворен шампионат на Германия по кайтфойл. В него взеха участие състезатели от Швейцария, Монако, Австралия, България и други страни.

При много сложни метеорологични условия, непостоянен и поривист вятър, достигащ на моменти до 20 м/с, къса и неподредена вълна, състезателят на ЯК „Черноморец Бургас” и националния ни отбор Кристиян Манев постигна поредното запомнящо се класиране. Независимо, че до предпоследния ден се движеше втори в класирането, само малшанса му попречи да се качи на почетната стълбичка. В последния ден ветроходна яхта, която не участва в състезанието, навлязла в дистанцията, като предизвиквала пропускане на знака и падане на водещите състезатели, сред които и българския национал. За съжаление, международното жури не е уважило протестите на засегнатите състезатели и Кристиян е останал на 4-то място с равен брой точки с третия.

Това бе поредната проверка на младата ни надежда за олимпийска квота в кайтфойла. Подготовката на състезателя на яхтклуб „Черноморец Бургас” продължава с участието на Open Africa - Middle East Championships 2022 на остров Мавриций след две седмици.

Свързани статии
200 състезатели от шест държави ще спорят за отличията на "Порт Бургас 2022" Бургазлия се впусна в приключението на живота си, пое по пътя на "Титаник" Златен дубъл за "Черноморец" на международна регата в Турция (Снимки) Яхтата "Шоколад" води "Кор Кароли" към Бургас Бургас с нов успех във ветроходството (Снимки) Бургазлия седми на световното по кайт (Снимки) Легенда на кайт сърфа идва в Бургас (Снимки) Яхти от четири държави идват в Бургаския залив Турски съд осъди кайт сърфистка за нападение на бургаска състезателка Най-добрите моменти от държавното по кайтсърф (Снимки)
Тагове
сърф кайт яхт
Коментари

Още от последните новини