Бургазлия седми на световното по кайт (Снимки)

Бургазлия седми на световното по кайт (Снимки) - E-Burgas.com

Състезател на яхтклуб „Черноморец Бургас” постигна едно от най- добрите класирания на български ветроходец на Световно първенство! Това е младата ни надежда в кайтсърфинга Кристиян Манев, който се пребори преди дни за престижното седмо място. Постигнатият резултат е едно отлично начало по пътя му към олимпийска квота за Париж 2024.

FORMULA KITE INDIVIDUAL WORLD CHAMPIONSHIPS U19 се проведе в Джицерия, Италия, на 12 - 18 юли 2021 г. На световния форум участваха националните отбори на Италия, Франция, САЩ, Испания, Германия, Полша, Чехия, Швейцария, Израел, Великобритания, Русия, Холандия и др. Нивото на всички участници беше много високо.

Кристиан Манев с изключително добра тактика и прецизност успя в медал сериите да финишира трети в една от финалните гонки. Единствено малшансът (оплитане на крилата с друг състезател на старта в една от гонките) му попречи да се класира в Топ 5 на света. Така състезателят на яхтклуб „Черноморец Бургас” затвърди заявката на България за медали в този спорт в близкото бъдеще.

„Горд съм с отличното представяне на Кристиян на Световното младежко първенство! Бургас е гостоприемен и много удобен за ветроходни спортове. Надявам се някой ден да видим Кристиян и други наши състезатели да печелят международни медали на наша територия. Бургас има всичко необходимо за провеждане на европейско или световното първенство по кайтсърфинг!“, коментира кметът Димитър Николов.

Галерия
Свързани статии
Записахме първа победа на олимпиадата"Шилото" отново става арена на най-добрите байкъри у нас Започва суперфинала по водна топка в Бургас, "Черноморец" е сред фаворититеНургюл Салимова загрява за Световната купа с турнир в БелградНова лятна автобусна линия ще свързва "Изгрев" и "Славейков"Айтос се гордее - ще има представител на ОлимпиадатаАндрей Рунчев: Възможно е Северният обход да заработи частично още в края на това лятоЧерешова задушница е, ето каква е организацията на движението около гробищатаАйтос обновява спортната инфраструктура (Снимки)Легенда на кайт сърфа идва в Бургас (Снимки)
Тагове
спорт сърфинг
Коментари

Още от последните новини