Бургаски ученици са вицешампиони на националните параолимпийски игри

Бургаски ученици са вицешампиони на националните параолимпийски игри - E-Burgas.com

Ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Бургас са новите носители на вицешампионската купа в комплексното класиране на Националните ученически игри по лека атлетика на Българската параолимпийска федерация, провели се в град София.

В изключително оспорвана надпревара те завоюваха голям брой призови места в състезанията по лека атлетика, провели се в периода 30 май – 1 юни 2022 г. в Националната спортна академия - София. Двe първи места в дисциплината 100 м. гладко бягане записаха Антония Димитрова при девойките и Кристиян Костов при юношите. Общо 11 са спечелените медали от десетокласниците Антония Димитрова и Кристиян Костов, и единадесетокласниците Миглена Тишева и Димитър Илиев в дисциплините 100 м. гладко бягане, 400 м. гладко бягане, скок на дължина със засилване, хвърляне на малка плътна топка и тласкане на гюле. С два златни, шест сребърни и три бронзови медала, бургазлии бяха наградени със сребърни медали от представители на Българската параолимпийска федерация, представители на Министерството на младежта и спорта и преподаватели от Националната спортна академия.

Ръководители на бургаския отбор, отговорни за подготовката и представянето на лекоатлетите, са Марияна Георгиева – старши ресурсен учител, и Светла Тодорова – логопед в бургаското СУ „Св. св. Кирил и Методий“. За трета година под тяхното ръководство възпитаниците им участват и се представят успешно в параолимпийските национални ученически игри.

В призовата тройка в комплексното класиране през тази година първо място завоюваха софийските спортисти, следвани от бургаските и габровските лекоатлети. Директорът на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ г-жа Снежана Няголова поздрави вицешампионите и им пожела още много успехи.

Свързани статии
Прегледаха близо 2800 бургаски ученици за гръбначни изкривявания и затлъстяване Започва кандидатстването в училищата след 7 клас Над 17 хил. ученици и учители отиват на безплатно море Български ученици от Братислава са на гости в Бургас, посещават забележителности Кметът награди над 300 ученици, които помагаха на европейското по ушу Организират безплатни консултации за ученици след 12 клас Открит урок по право получиха възпитаниците от Немската езикова гимназия Младите цветари от Бургас отново сред победителите в Националното състезание по озеленяване Ученици от СУ "Любен Каравелов" за пореден път прославиха Несебър Кметът събра цял випуск първолаци: Слушайте учителите, по-важни са от политиците
Тагове
ученици игри
Коментари

Още от последните новини