Бургаски ученици постигнаха нов международен успех

Бургаски ученици постигнаха нов международен успех - E-Burgas.com

На провелия се в гръцкия град Солун международен кръг на състезанието по английски език Kangaroo Global Linguistic (KGL), Сияна Танева се класира на второ място сред 143 финалисти на ниво В1 за 2021 година. Тя е възпитаник на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ - гр. Бургас и изучава английски език в Училища за чужди езици АЛЕКСАНДЪР повече от пет години.

За 2020 година победител в ниво В1 от националния кръг на авторитетното състезание е Георги Василев, възпитаник на ГРЕ „Г.С. Раковски” – Бургас. От 10-годишен той изучава английски език в училище за чужди езици АЛЕКСАНДЪР - Бургас.

„Това е изключителен успех на нашите ученици и техните учители! Сърдечни поздрави и благодарности за достойното представяне на страната ни, техните училища и нашето сдружение – Асоциация на Кеймбридж Училищата в България! Поредно доказателство, че упоритият труд и последователните усилия винаги дават резултат“, коментира Мариета Рохова, директор на училища за чужди езици АЛЕКСАНДЪР - гр. Бургас и техен преподавател.

"Учениците от АЛЕКСАНДЪР - Бургас единствени сред всички 130 училища, членове на Асоциацията, са завоювали три пъти първо място на национален кръг и съответно класиране за международния етап от състезанието!", заявиха от школата.

Христо Андреев бе победител в националния етап на KGL за 2018, ниво В1. Той представи България в международния етап на състезанието в Италия и се класира на четвърто място.

Успоредно с това Асоциацията на Кеймбридж училищата в България получи и специална награда за най-добър партньор в организирането на състезанието KGL, което е безспорно признание за активното дългогодишно сътрудничество и за последователността на сдружението в провеждането на най-голямото състезание по английски език в страната.

Всяка година близо 4000 ученици от цялата страна се съревновават в това престижно състезание, което се организира от International Testing Authority, Institute for the Development of Educational Assessment и Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, а до финалния кръг достигат само 15 българчета, които мерят сили с най-добрите в света.

Всички ученици, участвали в националния кръг на престижното състезание през последните две години, както и победителите в международните етапи през 2020 и 2021 година, ще получат сертификатите си за постижения в областта на чуждите езици на 22 октомври, петък, от 18 часа, в конферентната зала на хотел “България“.

Събитието ще се проведе при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Свързани статии
Денков се надява това да е последния първи учебен ден за 2021 Кацаров: Всички ученици могат да се върнат в клас още в понеделник Предлагат зелени коридори за големите ученици От днес могат да се провеждат и извънкласни занимания Над 1,5 млн теста са разпределени в училищата Обмислят учебната година да започва от първия понеделник на септември Учениците със зелен сертификат се връщат в клас Учат деца в несебърски села как да ползват интернет безопасно Денков: Големите ученици се връщат в клас, когато заболеваемостта спадне Пристигнаха новите ковид тестове за деца, този път ще има и за област Бургас
Тагове
успех ученици
Коментари

Още от последните новини