Бургаски митничарски разкриха контрабанда на ветеринарни лекарства за 90 хил.лв.

Бургаски митничарски разкриха контрабанда на ветеринарни лекарства за 90 хил.лв.  - E-Burgas.com
Архив glagsnews.bg

Митнически служители от ТД Митница Бургас откриха контрабандни ветеринарни лекарства на стойност 90 000 лева при проверка на товарен автомобил.

Камионът с чужда регистрация пристига на Митнически пункт Капитан Андреево на входящо трасе от Турция на 01.11.2021 г. Пътувал е без товар по направление от Турция за Унгария през България, управляван от унгарски гражданин.

В зоната за митнически контрол шофьорът е заявил, че няма нищо за деклариране. При извършената проверка митническите инспектори откриват в долапи на полуремаркето три кашона, съдържащи 60 опаковки инжекционен разтвор с надписи DRAXXIN, всяка по 250 мл. Установено е, че контрабандно пренасяният медикамент е ветеринарен лекарствен продукт, който се използва за лечение на инфекции при едри преживни животни. 90 000 лева е общата стойност на контрабандите 60 опаковки, които са иззети.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. 

Свързани статии
Създават нови две платна на ГКПП "Капитан Андреево" Контрабандна валута над 1 млн. лева откриха митничари на "Капитан Андреево" (Снимки) Нов удар на "Капитан Андреево": Митничари откриха 430 000 лв. валута, скрита в два тира Задържаха контрабандно злато за над 60 бона на Малко Търново Задържаха над 2 тона контрабандни препарати на границата с Турция (Снимки) Откриха над 100 кг хероин в автомобил с малолетни деца (Видео) БАБХ бие шута на частниците от гьола на "Капитан Андреево" Отново интензивен трафик на "Капитан Андреево" Събев обеща спешни мерки за трафика на границата с Турция Събев идва на "Капитан Андреево" заради опашките от камиони
Тагове
контрабанда капитан андреево
Коментари

Още от последните новини