Бургаски митничарски разкриха контрабанда на ветеринарни лекарства за 90 хил.лв.

Бургаски митничарски разкриха контрабанда на ветеринарни лекарства за 90 хил.лв.  - E-Burgas.com
Архив glagsnews.bg

Митнически служители от ТД Митница Бургас откриха контрабандни ветеринарни лекарства на стойност 90 000 лева при проверка на товарен автомобил.

Камионът с чужда регистрация пристига на Митнически пункт Капитан Андреево на входящо трасе от Турция на 01.11.2021 г. Пътувал е без товар по направление от Турция за Унгария през България, управляван от унгарски гражданин.

В зоната за митнически контрол шофьорът е заявил, че няма нищо за деклариране. При извършената проверка митническите инспектори откриват в долапи на полуремаркето три кашона, съдържащи 60 опаковки инжекционен разтвор с надписи DRAXXIN, всяка по 250 мл. Установено е, че контрабандно пренасяният медикамент е ветеринарен лекарствен продукт, който се използва за лечение на инфекции при едри преживни животни. 90 000 лева е общата стойност на контрабандите 60 опаковки, които са иззети.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. 

Свързани статии
Пореден удар на бургаските митничари Бургаските митничари с нов удар по контрабандата на границата Бургаски и пловдивски митничари с пореден удар срещу контрабандата Бургаски митничари пресякоха контрабанда на злато за над 100 бона Задържаха молдовец, обвинен в контрабанда на секс стимуланти Масова проверка на автобуси на "Капитан-Андреево" Топ удар на бургаските митничари на "Лесово" Заловиха 39 килограма хероин на "Капитан Андреево" Бургаски митничари задържаха над 18 тона контрабандни препарати (Видео) Окошариха украинец в Поморие заради контрабандни цигари
Тагове
контрабанда капитан андреево
Коментари

Още от последните новини